Gedaan met laden. U bevindt zich op: Groene-energie-installateurs met ‘certificaat van bekwaamheid' (RESCert)

Groene-energie-installateurs met ‘certificaat van bekwaamheid' (RESCert)

Met het ‘certificaat van bekwaamheid' voor installateurs van groene-energiesystemen zoals zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen, ... wil de Vlaamse overheid, samen met de andere gewesten, de opbrengst, veiligheid en levensduur van geplaatste installaties verhogen. Deze gecertificeerde installateurs noemen we RESCert-installateurs.

Installateurs voor zonnepanelen of pelletketel

Als u zonnepanelen of een pelletketel (biomassa) wilt laten installeren, kunt u een beroep doen op een installateur met een ‘certificaat van bekwaamheid’.

Installateurs voor zonneboiler of warmtepomp

Ook voor een warmtepomp of zonneboiler kunt u een beroep doen op een installateur met een ‘certificaat van bekwaamheid’.

Wilt u een Mijn VerbouwPremie voor een warmtepomp of een Mijn VerbouwPremie voor een zonneboiler voor sanitair warm water aanvragen, dan moet de installatie geplaatst of gevalideerd zijn door een installateur met zo’n certificaat. Op het attest dat u van de aannemer krijgt om aan uw online premie-aanvraag toe te voegen, moet het RESCert-nummer van de installateur of van de installateur die de installatie valideerde, vermeld staan.

Certificaat behalen

Installateurs die een certificaat van bekwaamheid willen behalen, moeten een opleiding volgen en slagen voor een examen. In Vlaanderen is dat certificaat gedurende 7 jaar geldig.

Veelgestelde vragen