Gedaan met laden. U bevindt zich op: Premies van netbeheerder Fluvius

Premies van netbeheerder Fluvius

Sinds 1 juli 2022 zijn de meeste energiepremies van Fluvius en de renovatiepremie eengemaakt in ‘Mijn VerbouwPremie’.

De Vlaamse overheid geeft in samenwerking met netbeheerder Fluvius premies nog een beperkt aantal premies.

De meeste premies van Fluvius (voor isolatie en beglazing, zonneboiler, warmtepomp, warmtepompboiler) werden sinds 2022 opgenomen onder Mijn VerbouwPremie en verlopen niet langer via Fluvius. 

Een beperkt aantal premies verloopt nog via Fluvius.

Onderstaande premies kunnen nog bij Fluvius aangevraagd worden.

 • Premie voor sturingsapparaat voor elektrische warmte in gebouwen
 • Burenpremie voor een collectief renovatieproject: deze premie is voor de projectbegeleider die per project minstens 10 wooneenheden helpt energiezuinig maken.
  Appartementsbewoners die collectief willen investeren in isolerende of energiebesparende maatregelen, kunnen samen 1 dossier indienen voor de private delen van het gebouw. Dat kan via de vereniging van mede-eigenaars of de syndicus. Er moet wel ook een gezamenlijke factuur zijn voor de werkzaamheden aan de private delen van het gebouw. Ook moeten alle individuele investeerders schriftelijk akkoord gaan.
 • Tijdelijke dak- en zoldervloerisolatiepremie voor doe-het-zelvers: Voor aankoopfacturen tussen 1-7-2022 en 30-6-2024. ‘Beschermde afnemers’ en klanten met uitsluitend nachttarief zullen een verhoogde premie krijgen.
 • EPC-Labelpremie bij energierenovatie (cumuleerbaar met de premies van Mijn VerbouwPremie en Fluvius-premies, maar niet combineerbaar met Totaalrenovatiebonus).
 • Totaalrenovatiebonus: vanaf 3 uitgevoerde investeringen over een periode van 5 jaar krijgt u een bonus. De eindfactuur van de eerste investering moet datum hebben tussen 2017 en 2020. Er komen 7 verschillende investeringen in aanmerking. Wie nog in 2020 een bestelbon/offerte heeft ondertekend voor een investering die kan meetellen voor de totaalrenovatiebonus en de eindfactuur hiervoor in 2021 ontvangt, heeft de keuze tussen het traject van de Totaalrenovatiebonus of de EPC-labelpremie.
 • De E-peilpremie voor nieuwbouw kan alleen nog aangevraagd worden voor woningen met bouwaanvragen die ingediend zijn uiterlijk op 31-12-2016.
  • Als u nog in aanmerking komt, geeft netbeheerder Fluvius voor de nieuwbouw een globale premie voor het behalen van een laag E-peil. Deze E-peilpremie is er alleen voor nieuwbouwwoningen of -appartementen in het Vlaamse gewest waarvoor de energieprestatieregelgeving (EPB) geldt. Het bedrag van uw premie varieert per E-peilpunt en is afhankelijk van de datum van de bouwaanvraag.
 • Huur-en-isolatiepremie voor private huurwoningen (bewoond door kwetsbare gezinnen)
 • Kortingsbon voor beschermde afnemers bij aankoop van een energiezuinige wasmachine, koelkast, dieprvriezer of droogkast.