Gedaan met laden. U bevindt zich op: Aanvraag, behandeling en formulieren Projectsubsidies Polsslag Brussel

Aanvraag, behandeling en formulieren

Wil jouw vereniging een projectsubsidie ‘Polsslag Brussel’ aanvragen? Daarvoor maak je gebruik van gestandaardiseerde formulieren. Je dient je subsidieaanvraag ten laatste 3 maanden vóór de startdatum van het project in.

Wat moet je allemaal in de subsidieaanvraag vermelden?

Je aanvraag omvat het gestandaardiseerd aanvraagformulier (identificatiegegevens, projectbeschrijving, projectdoelstellingen, stappenplan, projectbegroting enzovoort), de gestandaardiseerde formulieren met de clausule van non-discriminatie en toegankelijkheid en aanvullende documentatie (onder andere een communicatieplan).

De verschillende formulieren vind je onderaan deze pagina.

Bezorg ons de subsidieaanvraag in een pdf-versie via e-mail(opent in uw e-mail applicatie).

Hoe gaat het verder met je dossier?

Eerst kijken we na of het dossier volledig is. Indien nodig vragen we extra stukken op. Daarna leggen we een advies voor aan de Vlaamse minister bevoegd voor Brussel. Zodra de minister een beslissing heeft genomen, brengen we je op de hoogte. Is de beslissing positief? Dan ontvang je een subsidiebesluit. Is de beslissing negatief? Dan ontvang je een brief met de motivatie.

Het ministerieel subsidiebesluit bepaalt o.a. de wijze van uitbetaling. In de meeste gevallen betalen we een voorschot van 80% uit. Het saldo van de subsidie kan volledig worden uitbetaald na afloop van het project en na indiening van:

  • bewijsstukken van de uitgaven;
  • een staat van inkomsten en uitgaven;
  • een projectverslag;
  • een exemplaar van het promotiemateriaal;
  • (eventuele) publicaties.
Begeleiding bij je projectaanvraag nodig?

We willen een goed zicht krijgen op de hoofdstedelijke context waarin de initiatieven zich ontplooien en we willen een relatie opbouwen met Nederlandskundige actoren en het Nederlandstalig netwerk.

Vanuit die openheid en dat partnerschap bieden we projectbegeleiding aan, zowel vóór de indiening van een eventuele projectaanvraag als tijdens de uitvoering van een goedgekeurd project. Dat betekent concreet dat je altijd bij ons mag aankloppen om een idee of projectvoorstel af te toetsen.