Gedaan met laden. U bevindt zich op: Cijfers en statistieken over Vlaanderen

Cijfers en statistieken over Vlaanderen

Als u op zoek bent naar statistische informatie over Vlaanderen, dan bent u bij Statistiek Vlaanderen aan het juiste adres. Statistiek Vlaanderen is het netwerk van Vlaamse overheidsinstanties die openbare statistieken ontwikkelen, produceren en publiceren.

Mensenmassa
© Patrick De Roo

Deze openbare statistieken over Vlaanderen lopen inhoudelijk breed uiteen: van de mensen die er wonen en werken over economie en omgeving tot de plaats van Vlaanderen in de wereld. Tegelijk reikt het netwerk aan gebruikers een bredere context aan, door statistieken thematisch samen te brengen, trends uit te tekenen en cijfers in een geografisch kader te plaatsen.

Statistiek Vlaanderen voert een gecoördineerd statistiekbeleid, zodat de kerncijfers over Vlaanderen en de onderliggende data via één website voor iedereen vlot toegankelijk zijn. Zo krijgen burgers, organisaties en bedrijven correcte en gedetailleerde info over Vlaanderen aangereikt. Op de website statistiekvlaanderen.be kunt u cijfers opvragen over uiteenlopende thema's zoals:

  • arbeidsmarkt
  • bevolking
  • economie
  • milieu en natuur
  • onderwijs en vorming
  • toerisme
  • ...

Wilt u wekelijks op de hoogte gebracht worden van nieuwe onderzoeken en statistieken? Dan kunt u zich via de website statistiekvlaanderen.be abonneren op de nieuwsbrief. U kunt Statistiek Vlaanderen ook volgen via Facebook, Twitter en LinkedIn.

Statistiek Vlaanderen streeft ernaar alle openbare statistieken over Vlaanderen te ontwikkelen in overeenstemming met de wettelijke bepalingen en internationale principes rond kwaliteit, relevantie en onafhankelijkheid.

Statistieken over België

Cijfers en statistieken over heel België(opent in nieuw venster) en vergelijkingen tussen gewesten en gemeenten vindt u terug op de website van het Belgische statistiekbureau Statbel.

Publicaties