Gedaan met laden. U bevindt zich op: De Vlaamse Trainersschool (VTS)

De Vlaamse Trainersschool (VTS)

De Vlaamse Trainersschool (VTS) is het resultaat van de samenwerking tussen Sport Vlaanderen, de Vlaamse universiteiten (KU Leuven, UGent en VUB) en hogescholen met een opleiding Lichamelijke Opvoeding, en de erkende Vlaamse sportfederaties. Samen meer trainers beter opleiden, dat is de missie van de Vlaamse Trainersschool.

Opleiding

De VTS is het enige officiële erkenningsorgaan voor sportkaderopleidingen in Vlaanderen. Het organiseert en erkent een waaier aan opleidingsmogelijkheden:

  • opleidingen voor trainers (sporttakgerichte opleidingen)
  • opleidingen voor redders en zwembadcoördinatoren (beroepsgerichte opleidingen)
  • opleidingen voor specifieke doelgroepen (begeleiders van G-sporters of sportende senioren)
  • opleiding voor het begeleiden van kinderen via breed motorische vaardigheden (Multimove- en Sportsnackbegeleider)
  • ...

Bijscholing

De Vlaamse Trainersschool organiseert en erkent heel wat kwalitatieve bijscholingen in Vlaanderen. Die bijscholingen zijn in de eerste plaats bedoeld voor trainers, redders, sportbegeleiders en VTS-medewerkers (bv. docenten, cursusverantwoordelijken, en verantwoordelijken voor de sportkaderopleidingen bij de sportfederaties).

De VTS-app

Via de VTS-app(opent in nieuw venster) kunt u het opleidings- en bijscholingsaanbod van de Vlaamse Trainersschool en haar partners raadplegen en ervoor inschrijven. U beschikt als (kandidaat-)cursist, docent of sportbegeleider over een uitgebreide rubriek ‘Mijn VTS’ die voor u persoonlijk is opgebouwd.