Sinds de corona-lockdown en het verplichte thuiswerk hebben heel wat mensen de voordelen ontdekt van videovergaderingen via Teams, Zoom en andere platformen. Het is een gemakkelijke manier om via uw pc of laptop toch een persoonlijk gesprek te hebben zonder dat u zich hoeft te verplaatsen.

Videobellen via Teams

Dat comfort wil de Vlaamse Belastingdienst (VLABEL) ook bieden aan burgers en bedrijven die vragen hebben of iets willen bespreken. Vanaf nu kunt u via Teams een online videogesprek ((opent in nieuw venster)) inplannen met een dossierbehandelaar van VLABEL. Wie dat wenst, kan nog steeds kiezen voor een bezoek aan één van onze kantoren.

‘Vanaf nu kunt u uw vragen van mens tot mens stellen, net zoals wanneer u naar één van onze loketten zou komen, zonder dat u zich hoeft te verplaatsen. Op die manier komt de Belastingdienst als het ware bij u thuis. Een win-win voor iedereen.’

David Van Herreweghe

administrateur-generaal van VLABEL

De optie om te kunnen videobellen met een medewerker van VLABEL is uniek. Het is de belangrijkste nieuwigheid van de volledig nieuwe webmodule waarmee burgers een afspraak kunnen inplannen met één van de dossierbeheerders van VLABEL, online of aan één van de loketten.

U kiest zelf het moment van uw afspraak

Bijkomende troef van de nieuwe online afsprakenmodule: vanaf nu kiest u zelf de dag en het uur dat u best past. U legt zelf het tijdstip voor het Teams-gesprek of bezoek aan het loket vast in de agenda van de VLABEL. Afspraken kunnen minstens 36 uur op voorhand worden geboekt.

U duidt aan voor welke belasting (onroerende voorheffing, erfbelasting, registratiebelasting, verkeersbelasting, .. ) u de afspraak wenst en wij zorgen er voor dat de juiste contactpersoon u te woord zal staan.

Na het boeken van de afspraak, krijgt u een bevestigingsmail. Die bevat alle details van uw afspraak en een link naar de Teams-vergadering als u koos voor een online afspraak.

De bevestigingsmail bevat ook alle info voor als uw afspraak zou willen wijzigen. Dat kan tot 36 uur op voorhand online. Komt er op het allerlaatste nippertje toch iets tussen? Bel dan 1700 en een van de medewerkers van deze infolijn zal u verder helpen.

Eveneens praktisch: 24u op voorhand wordt u via mail herinnerd aan uw afspraak.

Hoe werkt Teams?

In de bevestigingsmail vindt u een link waarmee u het online gesprek met de VLABEL-medewerker kunt starten. Klik op ‘deelnemen aan uw afspraak’ om de sessie te starten.

Heeft u geen Teams-account, dan wordt een webpagina geopend waar u twee opties ziet: download de Windows-app en deelnemen op internet.

Uw browser vraagt mogelijk of Teams uw microfoon en camera mogen gebruiken. Zorg ervoor dat u dit toestaat, zodat u gezien en gehoord wordt tijdens de vergadering.