Datum
28 maart 2023
Tijdstip
08:00 tot 11:00
Locatie

Auditorium Hendrik Consciencegebouw
Koning Albert II-laan 15, Brussel

Routeplanner (opent in nieuw venster)
Inschrijven voor
20 maart 2023
Dit evenement is afgelopen.

Denkwerk staat deze keer in het teken van gender en arbeid. Prof. dr. Deborah De Moortel en drs. Franne Mullens (VUB) staan stil bij de betekenis van arbeid, de verdeling van betaalde en onbetaalde arbeid tussen vrouwen en mannen en de historische evolutie daarvan. Ze bespreken de mechanismes, oorzaken en gevolgen van genderongelijkheden op de arbeidsmarkt, onder meer op het vlak van werk-privé balans en mentaal welzijn. Ook lichten ze toe hoe en waarom het beleid in verschillende landen er al dan niet in slaagt om genderverschillen te verkleinen.

Programma

De agenda ziet er als volgt uit:

  • 10 - 10.10 uur: Inleiding door An Katrien Sodermans, coördinator onderzoek & evaluatie, Departement Werk en Sociale Economie
  • 10.10 - 11.45 uur: Presentatie door Prof. dr. Deborah De Moortel en drs. Franne Mullens (VUB) en vraag & antwoord
  • 11.45 - 13.00 uur: Broodjeslunch

Deborah De Moortel doceert het vak Sociologie van de sociale gelijkheid en ongelijkheid aan het Departement Sociologie van de Vrije Universiteit Brussel. Ze onderzoekt genderverschillen in de mentale gezondheid bij werkenden en hoe de werkomstandigheden, de welvaartsstaat, en het algemeen economisch klimaat dit kunnen verklaren.

Franne Mullens is doctoraatsonderzoeker aan het Departement Sociologie van de Vrije Universiteit Brussel. Haar huidig onderzoek focust op de impact van een kortere werkweek op het werk- en privéleven van werknemers. Daarnaast heeft ze een brede interesse in gendergerelateerde en feministische onderzoeksthema’s, vooral met betrekking tot werk. Franne host ook de Welgemeend Podcast waar ze met experten uit verschillende disciplines spreekt over thema’s als werk, welzijn en minder werken.

Hoe kan u deelnemen?

We verwelkomen u graag fysiek in het auditorium van het Hendrik Consciencegebouw (Koning Albert-II laan 15, 1210 Brussel), gevolgd door een broodjeslunch in de ontvangstruimte (tegenover het auditorium). Het Hendrik Consciencegebouw is vlot bereikbaar en gelegen op wandelafstand van het station Brussel-Noord.

Schrijf u in voor 20 maart. Deelname is gratis, maar de plaatsen zijn beperkt. Registreer uw deelname dus snel.

Denkwerk is een initiatief van het Departement Werk en Sociale Economie. We laten experten aan het woord over actuele, beleidsrelevante thema’s die aansluiten bij de kennisagenda van het Departement Werk en Sociale Economie.

Locatie en bereikbaarheid

Adres

Auditorium Hendrik Consciencegebouw

Koning Albert II-laan 15

1210 Brussel

Routeplanner(opent in nieuw venster)

Partners

Evenement georganiseerd door Departement Werk en Sociale Economie
Andere