Gedaan met laden. U bevindt zich op: Hoppin bundelt promoties openbaar vervoer tijdens Week van de mobiliteit: De Lijn, NMBS en deelsystemen laten reizigers proeven van combimobiliteit Mobiliteit en Openbare Werken

Hoppin bundelt promoties openbaar vervoer tijdens Week van de mobiliteit: De Lijn, NMBS en deelsystemen laten reizigers proeven van combimobiliteit

13 september 2023 - Tijdens de Week van de Mobiliteit, tussen 16 en 22 september 2023, bieden De Lijn, NMBS en aanbieders van deelauto’s, -steps en -fietsen, aantrekkelijke promoties op hun dienstverlening aan. Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken: “Met deze promoties kan iedereen proeven van Hoppin, de nieuwe Vlaamse visie op mobiliteit. Daarin staat combimobiliteit centraal: verschillende vervoermiddelen flexibel gebruiken om vlot en duurzaam op je bestemming raken. Ik moedig iedereen aan om een kijkje te nemen op de website van Hoppin, die alle promoties samenvat.”

Promoties tijdens de Week van de Mobiliteit

De Week van de Mobiliteit vindt elk jaar plaats tussen 16 een 22 september. Over heel Vlaanderen worden acties opgezet die duurzame vervoersmiddelen in de kijker zetten, zoals de ‘Autovrije Zondag’, de ‘langste fietskerring ooit’ of ‘Strapdag’.

Reizigers kunnen ook genieten van verschillende promoties op het openbaar vervoer en deelsystemen. Een 10-rittenkaart van De Lijn kost tijdens de Week van de Mobiliteit bijvoorbeeld €10 in plaats €17 en blijft een maand lang geldig. Op 17 september, in het kader van Autoloze Zondag, betaal je daarnaast slechts €8 voor een heen- en terugticket van de NMBS. Tot slot bieden verschillende aanbieders van deelauto’s, -steps of fietsen gratis minuten rijcredit, gratis dagpassen, voordelige instapkosten of andere promoties aan. Het volledige aanbod is te vinden op de website van Hoppin.

Combimobiliteit centraal in Hoppin

Deze promoties passen binnen Hoppin, de nieuwe Vlaamse visie op mobiliteit. “Reizigers ontdekken met deze promo’s de mogelijkheden van combimobiliteit en Hoppin dat alle vervoeroplossing onder één herkenbare naam bundelt. Zo neem je bijvoorbeeld de deelfiets naar het station, stap je vlot over op de trein en ga je daarna te voet naar je eindbestemming. Je kan daarbij gebruik maken van Hoppinpunten. Dat zijn plaatsen waar verschillende vervoersmiddelen samenkomen en je vlot kunt overstappen van het ene naar het andere”, aldus minister Peeters.

Over basisbereikbaarheid en Hoppin

Basisbereikbaarheid, tot Hoppin gedoopt in de communicatie naar het brede publiek, is de nieuwe mobiliteitsvisie voor Vlaanderen. Met Hoppin zet Vlaanderen in op efficiënter, duurzamer en flexibeler openbaar vervoer voor iedereen. Combimobiliteit staat daarin centraal: het combineren van verschillende vervoermiddelen om vlot een bestemming te bereiken. Vraag en aanbod worden daarvoor op elkaar afgestemd en alle oplossingen voor het openbaar vervoer worden gebundeld onder één herkenbare naam, Hoppin. De trein, tram en bus blijven vaste waarden. Op drukke lijnen zetten we snellere en frequentere bus- en tramverbindingen in. Op minder drukke lijnen organiseren we het aanbod anders en komt er flexvervoer waarbij je vooraf een rit boekt. Ook deelsystemen vormen een aanvulling op de bus- en tramverbindingen van De Lijn. Met een deelfiets- of wagen leg je vlot het eerste of laatste deel van je traject af. Er wordt ook rekening gehouden met het fiets- en wegennetwerk zodat je makkelijk je eigen fiets of wagen kan combineren met het openbaar vervoer.