Gedaan met laden. U bevindt zich op: Bezoek deze zomer de uitkijktoren aan de Royerssluis Nieuwsberichten van Mobiliteit en Openbare Werken

Bezoek deze zomer de uitkijktoren aan de Royerssluis

Nieuwsbericht
11 augustus 2023

Benieuwd naar hoe werken aan de Antwerpse Royerssluis verlopen? Krijgt u graag een uniek uitzicht op de stad en de haven? Bezoek deze zomer dan de uitkijktoren aan de Royerssluis en geniet van een 360-gradenzicht over de werf.

U kunt de uitkijktoren vrij betreden. Volg de pijltjes aan het jaagpad vanaf het Droogdokkenpark en u bent er op enkele minuten. De toren is zowel voor voetgangers als fietsers vlot bereikbaar. De uitkijktoren is ook open op zaterdag en zondag.

De toren is zo’n 10 meter hoog en biedt een uniek zicht op de Royerssluis, het Havenhuis, de Antwerp Maritime Academy (Hogere Zeevaartschool), de haven en Linkeroever. Bovenaan vindt u infopanelen met wat uitleg over de werken. Met de verrekijker mist u bovendien geen enkel detail.

De komende weken geen tijd voor een bezoek? Geen probleem! De uitkijktoren blijft tot eind 2027 staan, zodat alle civiele werken opgevolgd kunnen worden.