Gedaan met laden. U bevindt zich op: Leuvens Klimaatcontract ondertekend Nieuwsberichten van Mobiliteit en Openbare Werken

Leuvens Klimaatcontract ondertekend

Nieuwsbericht
8 januari 2024

Het Departement Mobiliteit en Openbare Werken (MOW) schaart zich achter het eerste Leuvense Klimaatcontract, dat in november 2023 gelanceerd werd door stad Leuven, Leuven 2030 en talloze bedrijven en organisaties. 86 doorbraakprojecten met concrete engagementen, 10 leidende principes en meer dan 30 partners komen daarin samen tot één doel: een klimaatneutraal Leuven.

Dankzij een analyse van de Leuvense CO2-uitstoot weten we welke emissiedomeinen we prioritair moeten aanpakken. 86 concrete doorbraakprojecten zoeken oplossingen en openen deuren waar nog geen sleutel voor bestaat. Ze zijn bovendien snel opschaalbaar, zodat de impact gemaximaliseerd kan worden. Binnen elk van die doorbraakprojecten gaan Leuvense partners aan de slag met tastbare engagementen. Een investeringsstrategie biedt tenslotte inzicht in de financiële middelen, logica’s en hefbomen die nodig zijn om de doorbraakprojecten en de Leuvense transitie te financieren.

Ook het Departement MOW neemt enkele engagementen op in de realisatie van het de fietsroutes rond Leuven, de uitbouw van het hoogwaardig openbaar vervoernetwerk, de streefbeeldstudie van de ring rond Leuven en de ontwikkeling van duurzame stadslogistiek.

Meer informatie vind je op www.leuven2030.be(opent in nieuw venster).