Gedaan met laden. U bevindt zich op: Coronamaatregelen voor rijopleidingen, rijexamens en autokeuring Persberichten

Coronamaatregelen voor rijopleidingen, rijexamens en autokeuring

01 november 2020 - Impact beslissingen overlegcomité 30 oktober

Het Overlegcomité heeft op vrijdag 30 oktober verstrengde maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Conform het vandaag gepubliceerde ministerieel besluit worden de rijexamens en rijlessen, inclusief het terugkommoment, alvast tot en met 13 december stilgelegd. De autokeuring blijft open. De komende week werkt de Vlaamse overheid in overleg met federale en gewestelijke overheden het juridisch kader uit om de gevolgen van het stilleggen van de rijexamens en rijlessen op te vangen. Verdere details over uitsteltermijnen en verlengde geldigheid van documenten zullen zodra mogelijk bekend worden gemaakt.

Rijopleidingen, terugkommoment en rijexamens opgeschort tot en met 13 december

Alle rijopleidingen en rijexamens worden alvast vanaf maandag 2 november tot en met zondag 13 december opgeschort. Het gaat dan om:

  • alle rijopleidingen;
  • het terugkommoment;
  • de nascholingen vakbekwaamheid;
  • de theoretische en praktische examens voor het behalen van het rijbewijs.

Autokeuring blijft open

Alle technische keuringen van voertuigen blijven mogelijk. Als u al een afspraak had, blijft die afspraak gelden. Sommige keuringscentra werken zowel met als zonder afspraak, terwijl andere alleen op afspraak werken (bij voorkeur online). Plan tijdig uw bezoek én raadpleeg de website van het keuringscentrum voor specifieke instructies.

Preventiemaatregelen in keuringscentra

In alle 43 keuringscentra gelden preventiemaatregelen om de technische keuring vlot en veilig te laten verlopen en de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. De Vlaamse overheid en GOCA Vlaanderen roepen op om deze maatregelen strikt na te leven. Meer informatie over de technische keuring en de momenteel geldende veiligheidsmaatregelen vindt u op de volgende websites.