Gedaan met laden. U bevindt zich op: Vlaanderen toonaangevend in Smart Shipping, deelt expertise met (stakeholders in) Europa Mobiliteit en Openbare Werken

Vlaanderen toonaangevend in Smart Shipping, deelt expertise met (stakeholders in) Europa

Nieuwsbericht
17 mei 2024

Aan boord van het schip Blue Rhapsody vond op donderdag 16 mei de Smart Shipping Conferentie plaats. De Vlaamse minister van Mobiliteit en Openbare Werken zette hier de Vlaamse technologie en het Vlaamse beleid rond smart shipping in de kijker, in het kader van het Europees voorzitterschap. Het doel? Het Europese netwerk mobiliseren én inspireren.

Boeiende panels en live demo

Niet alleen bood de conferentie een aantal inspirerende keynote speeches, maar ook twee boeiende paneldebatten. Het eerste paneldebat gaf een inzicht in de reeds toegepaste innovatieve technologieën en de uitdagingen waarvoor smart shipping een oplossing zou kunnen bieden, terwijl het tweede zich richtte op regelgeving en veiligheidsaspecten.

Een live demonstratie vanuit het remote control center, inclusief de verbinding met een vanop afstand bestuurd schip, illustreerde de diverse mogelijkheden op indrukwekkende wijze.

De focus lag specifiek op de uitdagingen waar de binnenvaartsector voor staat en hoe smart shipping oplossingen kan aanreiken. De Smart Shipping Conference werd georganiseerd door het Departement Mobiliteit en Openbare Werken en De Vlaamse Waterweg nv.

Video

Inhoud is aan het laden

Aftermovie - Smart Shipping Conference