Gedaan met laden. U bevindt zich op: 1,2 miljoen gebruikers voor Geopunt. En het wordt nog beter Nieuwsberichten van Digitaal Vlaanderen

1,2 miljoen gebruikers voor Geopunt. En het wordt nog beter

Blogbericht
15 februari 2022

We hebben het nog eens nageteld: vorig jaar klokte Geopunt af op één miljoen tweehonderdduizend gebruikers. Dat zijn evenveel overheden, organisaties en bedrijven die naar ons uniek geoportaal surfen omdat ze daar alle locatiegebonden informatie binnen de Vlaamse overheid op één plaats vinden.

Geopunt is hét Vlaamse knooppunt in een Europese geografische data-infrastructuur en het voldoet aan de vereisten van de Europese INSPIRE-richtlijn. De voorbije jaren is het uitgegroeid tot een waardevol platform voor heel wat eindgebruikers en bronbeheerders. De cijfers spreken voor zich: eind 2021 telde Geopunt 1,2 miljoen gebruikers.

Vernieuwde Geopunt voor een nieuwe gebruikerservaring

Dat zijn goeie resultaten. Maar het kan altijd beter. Daarom heeft Geopunt samen met de stakeholders een visie en strategie ontwikkeld voor een nieuw geoportaal. We gaan niet vernieuwen om te vernieuwen en wat goed is blijft behouden. Maar we streven bijvoorbeeld naar een geïntegreerde gebruikerservaring door in te zetten op wisselwerking met (domeinspecifieke) oplossingen van onze partners en Digitaal Vlaanderen, met als resultaat: ‘no wrong door’ meer om geo-informatie van de Vlaamse overheid op te zoeken.

Blijf op de hoogte

Vandaag zijn we klaar om die visie te realiseren. Tegen eind 2022 willen we een eerste versie van het vernieuwde Geopunt lanceren.

Wil u graag meer te weten komen over dit vernieuwingstraject en op regelmatige tijdstippen op de hoogte gebracht worden van de vorderingen, meldt u dan hier aan(opent in nieuw venster).