Gedaan met laden. U bevindt zich op: 5 beleidsaanbevelingen voor een vooruitziende, duurzame en inclusieve digitale overheid Nieuwsberichten van Digitaal Vlaanderen

5 beleidsaanbevelingen voor een vooruitziende, duurzame en inclusieve digitale overheid

Nieuwsbericht
18 juni 2024

De technologische evoluties op het vlak van A.I. en datatech zetten onze samenleving en de overheid voor heel wat nieuwe uitdagingen. Ook burgers, bedrijven en verenigingen verwachten meer van een moderne en empathische overheid: meer proactieve en gebruiksvriendelijke dienstverlening. Digitalisering en technologie zijn niet meer louter een efficiëntiebezorger, maar helpen overheden om hun maatschappelijke opdracht duurzaam, inclusief en wendbaar in te vullen.

Digitaal Vlaanderen helpt overheden om de bomen door het digitale bos te blijven zien. Met een gemeenschappelijk platform als onderbouw verzekeren we een efficiënte inzet van schaarse middelen en een focus op de overheid als geheel. Zo kan elke overheidsentiteit zich op de kerntaken blijven concentreren, én verhogen we tegelijkertijd de inclusiviteit en uniformiteit van onze dienstverlening zodat burgers, bedrijven en verenigingen zich thuis voelen bij de Vlaamse digitale dienstverlening. Samen geraken we op een veilige manier digitaal verder.

Om die vooruitziende, duurzame en inclusieve digitale overheid te realiseren formuleren we 5 aanbevelingen aan de nieuwe Vlaamse Regering:

  1. Eén overkoepelende digitale strategie voor overheden in Vlaanderen
  2. Overheid als een platform: meer schaalbaar, beter samenwerken
  3. A.I. wordt alomtegenwoordig, maar op een verantwoorde manier
  4. Naar een digitaal sterk en veilig Vlaanderen
  5. Eén digitale assistent voor de overheid: inclusief, proactief en op maat

Lees meer over onze aanbevelingen(PDF bestand opent in nieuw venster)