De Belgian Data Spaces Day richt zich tot professionals en beleidsmakers die werken rond datadeling en datasamenwerking in verschillende domeinen. Jan Smedts, administrateur-generaal van Digitaal Vlaanderen, opent de middag en zal de ambitie van Vlaanderen op het vlak van de Vlaamse Smart Data Space toelichten. Nadien zetelt hij in het panel dat onderzoekt hoe data spaces geïmplementeerd kunnen worden. Ook Dorien Bauwens van athumi, het Vlaams datanutsbedrijf, maakt deel uit van één van de 3 panels. Zij zal focussen het belang van data spaces voor onze samenleving.

Wat is het doel van de Belgian Data Space Alliance?

De Belgian Data Space Alliance wil de ontwikkeling en implementatie van data spaces in België stimuleren om zo de innovatie en het concurrentievermogen in verschillende sectoren te stimuleren. De organisatie is recent opgericht. Het event wordt voor het eerst gehouden en geniet grote belangstelling van Digitaal Vlaanderen dat de ontwikkeling van data spaces als een speerpunt voor de organisatie beschouwt.

Schrijf in

Het event neemt een halve dag in beslag en bestaat uit 3 inleidende presentaties, gevolgd door 3 panels. Er wordt afgesloten met een dynamische netwerking. Het volledige programma en een link om u in te schrijven vindt u op deze pagina.