“Ik ben erg blij dat een medewerker van Digitaal Vlaanderen heeft gewonnen” laat een trotse administrateur-generaal Jan Smedts weten. “Dat het overheidstalent van het jaar uit de schoot van Digitaal Vlaanderen komt, verbaast me trouwens niet. Ik ontmoet elke dag gepassioneerde en getalenteerde mensen in ons agentschap. Dat moeten we koesteren.”

Ambtenaar jonger dan 35

Het VVBB ging voor de verkiezing op zoek naar een ambtenaar jonger dan 35 die hoog scoort in de categorieën ambassadeurschap, oplossingsgericht, motiveren, samenwerken en innoveren. Dorien overtuigde de jury met haar talent om innovatieve oplossingen voor te stellen, haar professionaliteit en haar inzicht in de werking van de overheid.

Met Anke Storme van het Departement Werk en Sociale Economie en Andreas Witdouck van het Departement Kanselarij en Buitenlandse Zaken had Dorien twee sterke concurrenten. Petra De Sutter, federaal minister van Ambtenarenzaken, doorbrak dinsdagavond de spanning en maakte de overdonderde winnares bekend.

Marleen Porto-Carrero is overheidsmanager van het jaar

De Vlaamse Vereniging voor Bestuur en Beleid (VVBB) koos diezelfde avond ook de overheidsmanager van het jaar. Dat werd Marleen Porto-Carrero, CEO van waterbedrijf Farys. De Carrièreprijs ging naar Linda Boudry, voormalig directeur van het Kenniscentrum Vlaamse Steden.

Meer informatie?

U vindt meer informatie op de website van het VVBB.