Gedaan met laden. U bevindt zich op: Gebouwenregister/Adressenregister Release 2023.06.12 (productie) Nieuwsberichten van Digitaal Vlaanderen

Gebouwenregister/Adressenregister Release 2023.06.12 (productie)

Release-update
9 juni 2023

Op 12 juni 2023 wordt versie 2023.06.12 van het Gebouwen- en Adressenregister beschikbaar. Volgende zaken zijn toegevoegd, aangepast of geoptimaliseerd:

Belangrijke update: Het CRAB wordt ten laatste vanaf 1 november 2023 niet meer bijgewerkt vanwege de migratie naar het Gebouwen- en Adressenregister. Bekijk alle informatie op https://vlaamseoverheid.atlassian.net/wiki/spaces/AGB/pages/6094099791(opent in nieuw venster). Contacteer ons via digitaal.vlaanderen@vlaanderen.be(opent in uw e-mail applicatie) voor hulp of vragen.

Gewijzigde locatie documentatie

Frequentieverhoging updates in de WMS

  • Vanaf nu wordt de WMS bij wijzigingen in het gebouwen- en adressenregister near real time geüpdatet. Wat houdt dit in? Dit wit zeggen dat als bijvoorbeeld een adres wordt aangepast, de aanpassing van het adres zo goed als direct erna ook in de WMS van het gebouwen- en adressenregister zichtbaar zal zijn.

Advies bij gebruik

  • De read endpoints zijn anoniem raadpleegbaar echter is er een beperking aanwezig op het aantal verzoeken dat u tegelijkertijd kan versturen naar deze endpoints. Wanneer u een API key meegeeft dan zal u meer requests kunnen versturen. Voor de feed endpoints is het verplicht om een API key mee te geven. Als u dit namelijk niet doet dan krijgt u een errormelding 401 als response terug. Om dus optimaal gebruik te maken van de endpoints vraagt u best een API key aan. Dit kan door uw gegevens in volgende link achter te laten: Vraag hier uw API key aan.(opent in nieuw venster)