Gedaan met laden. U bevindt zich op: Mijn Burgerprofiel wint op de Digital Society Awards Nieuwsberichten van Digitaal Vlaanderen

Mijn Burgerprofiel wint op de Digital Society Awards

Blogbericht
18 maart 2022

Op de uitreiking van de Agoria Digital Society Awards 2021 viel Digitaal Vlaanderen twee keer in de prijzen met hetzelfde project. Mijn Burgerprofiel ontving de award voor Beste eGov-project van 2021, en won eveneens de award voor meest gebruiksvriendelijke eGov-project van 2021. Proficiat aan alle partners en overheden die meewerken aan Mijn Burgerprofiel!

Mijn Burgerprofiel, dé plek waar u al uw zaken met de overheid kunt regelen, groeide de afgelopen jaren sterk. Dat is ook de jury niet ontgaan. Intussen staat Mijn Burgerprofiel op 2/3de van de gemeentelijke websites in Vlaanderen, en ook steeds meer applicaties en dossiers sluiten hun data aan. Vorig jaar hebben Vlaamse burgers meer dan 16 miljoen keer aangemeld op Mijn Burgerprofiel. Op de Agoria Digital Society Awards won Mijn Burgerprofiel de hoofdprijs voor het Beste eGov-project van 2021.

Daarnaast krijgt Mijn Burgerprofiel de award voor meest gebruiksvriendelijke eGov-project. Mijn Burgerprofiel groepeert de informatie, dossiers en documenten van verschillende overheden in één overzicht voor de burger.

Ook het project CovidSafe kreeg maar liefst drie nominaties in verschillende categorieën. Voor dit project coördineerde Digitaal Vlaanderen de samenwerking met de federale instanties, de regionale overheden van het land en in opdracht van het IFC Tracking & Tracing.

“De twee awards en de nominaties onderstrepen de uitzonderlijke prestaties die onze medewerkers het afgelopen jaar gerealiseerd hebben. Een gebruiksvriendelijk resultaat krijg je maar door nauw met onze partners samen te werken. Het maakt me trots dat we daar ook erkenning voor krijgen”, aldus Barbara Van Den Haute, administrateur-generaal.