Jan Smedts, administrateur-generaal: “Ik feliciteer Stefan met zijn benoeming bij District09 en met de loopbaan die hij bij de Vlaamse overheid heeft uitgebouwd. Ik heb de voorbije jaren heel fijn samengewerkt met Stefan en ben ervan overtuigd dat we mekaar in zijn nieuwe rol nog zullen terugzien. De overstap zal de basis vormen voor een meer doorgedreven samenwerking tussen beide organisaties.”

Stefan werkte 15 jaar voor de Vlaamse overheid, en sinds 2018 is hij verantwoordelijk voor de centrale ICT-diensten, eerst bij Het Facilitair Bedrijf en na de fusie bij Digitaal Vlaanderen. Vanaf 1 september zal hij aan het hoofd staan van District09, de ICT-partner van de stad Gent dat vandaag 290 medewerkers telt. Naast CEO van District09 zal Stefan ook CIO zijn van de Stad Gent.

Sinds begin mei heeft ook Björn De Vidts het directiecomité van Digitaal Vlaanderen verlaten. Hij legt zich helemaal toe op de rol van transitiemanager van athumi, het Vlaams Datanutsbedrijf. De afdeling Data-oplossingen wordt in het DC vertegenwoordigd door de afdelingscoördinator Sven Pletinckx.