Gedaan met laden. U bevindt zich op: Van Onze Stad App naar gemeente app mét Mijn Burgerprofiel: Destelbergen zet de toon Nieuwsberichten van Digitaal Vlaanderen

Van Onze Stad App naar gemeente app mét Mijn Burgerprofiel: Destelbergen zet de toon

Nieuwsbericht
29 maart 2023

Het lokaal bestuur van Destelbergen bijt de spits af: als eerste gemeente met een “Onze Stad App” (Fairville) voeren zij de upgrade door naar een gemeente app met Mijn Burgerprofiel-functionaliteiten. Daarbij blijven niet alleen de lokale producten en diensten van de gemeente zelf mobiel toegankelijk, Destelbergen biedt voortaan ook toegang tot alle dienstverlening in Mijn Burgerprofiel. Bovendien gaat het hier om een duurzame koppeling: wanneer de mogelijkheden van Mijn Burgerprofiel uitbreiden, volgt de app van Destelbergen automatisch.

De gebruikers van de Destelbergen app merken zelf overigens weinig van deze overgang. Wie automatische updates van apps heeft aan staan, zal bij het openen van de Onze Stad App meteen de nieuwe gemeente app zien. Alleen wie de automatische updates heeft uitgeschakeld, krijgt een melding dat er een update nodig is. Met een paar kliks wordt die update vervolgens gestart.

Sinds september kunnen lokale besturen hun eigen variant van Mijn Burgerprofiel App uitbrengen en verder uitbreiden. Destelbergen is al de 17de gemeente die dit doet.

Meer informatie?

Lees meer over de gemeente app met Mijn Burgerprofiel.

Vandaag starten met de aanvraag? Vul het aanvraagformulier in(opent in nieuw venster) en Digitaal Vlaanderen begeleidt u bij de overstap en aansluiting.