Gedaan met laden. U bevindt zich op: Vlaanderen toonaangevend op de MyData Global Conference in Helsinki Nieuwsberichten van Digitaal Vlaanderen

Vlaanderen toonaangevend op de MyData Global Conference in Helsinki

Blogbericht
6 juni 2023

Digitaal Vlaanderen maakte indruk tijdens de MyData Global Conference in Helsinki, een internationaal evenement voor ‘personal data professionals’. Meer dan 500 vakmensen van over de hele wereld kwamen er samen om ideeën en inzichten te delen over de toekomst van persoonlijke gegevens. De Finse overheid prees Digitaal Vlaanderen als een voorloper op het gebied van proactieve dienstverlening.

 

“Tijdens een internationale sessie verwezen de Finnen naar Digitaal Vlaanderen en meer bepaald naar MAGDA als voorloper van de proactieve digitale dienstverlening. Ze haalden ons ook aan als voorbeeld van een overheid die actie onderneemt en die niet onnodig blijft hangen in pilootprojecten,” aldus Sven Pletinckx, afdelingscoördinator Data-oplossingen bij Digitaal Vlaanderen. “Dit is een mooie erkenning voor ons werk van de afgelopen jaren.”

Samenwerking met athumi

Op de conferentie inspireerden collega’s Raf Buyle, Sarah Smits en Laurens Debackere met boeiende presentaties, leerzame demo’s en levendige discussies met collega’s van over de hele wereld. Ze lieten zien waar Digitaal Vlaanderen allemaal aan werkt. “Een opvallend voorbeeld is onze samenwerking met athumi om burgers controle te geven over hun persoonlijke gegevens” vertelt Sven Pletinckx. “We sloegen daarvoor de handen in elkaar met HR-dienstverlener Randstad Group, om een project te realiseren waarbij digitale kluizen werden gebruikt om het verificatieproces van diploma’s te vereenvoudigen. Dat zorgt voor meer efficiëntie en betrouwbaarheid.” Ook Bjorn De Vidts, Transitiemanager van athumi, was aanwezig op het evenement in Helsinki. Hij nam deel aan een internationaal panel over het Solid-protocol, de standaard die athumi gebruikte voor het uitbouwen van de persoonlijke datakluizen.

Voorloper in de digitale transformatie

De deelname van Digitaal Vlaanderen aan de MyData Global Conference heeft onze positie als voorloper in de digitale transformatie versterkt. “We hebben niet alleen de bekendheid van Digitaal Vlaanderen vergroot, we hebben ook de banden met internationale partners en collega’s versterkt” concludeert Sven Pletinckx. “We blijven ons de komende jaren inzetten om de overheid digitaal te transformeren en innovatie te bevorderen.”

Meer informatie?

Voor meer informatie over de conferentie, kunt u terecht op deze volgende pagina(opent in nieuw venster).

Meer informatie over de proactieve dienstverlening van MAGDA vindt u deze pagina.

Informatie over athumi vindt u via deze link.

Er verscheen ook een bericht over de MyData Global Conference op onze Linkedin-pagina.(opent in nieuw venster)