Gedaan met laden. U bevindt zich op: Zaken regelen met de overheid? Ondernemers hebben nu hun eigen e-Box Enterprise Nieuwsberichten van Digitaal Vlaanderen

Zaken regelen met de overheid? Ondernemers hebben nu hun eigen e-Box Enterprise

Blogbericht
18 mei 2021

Via Mijn Burgerprofiel kunnen burgers al officiële documenten ontvangen in hun e-Box. Maar ook ondernemers willen graag hun zaken met de overheid digitaal regelen. Zij hebben hiervoor hun eigen digitale brievenbus: de e-Box Enterprise.

Handig én veilig

“Dankzij de e-Box Enterprise kunnen we ondernemers een digitale brievenbus bieden die een veilige aflevering garandeert voor alle officiële overheidsdocumenten”, zegt Mark Andries, administrateur-generaal van het Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO), dat de e-Box Enterprise helpt uit te rollen bij de Vlaamse overheid. “In tijden van phishing is het meer dan ooit nodig om zo’n beveiligd kanaal te hebben, waar we beslissingen officiële documenten kunnen samenbrengen.”

In samenwerking met Digitaal Vlaanderen

Voor de e-Box Enterprise werkt VLAIO samen met Digitaal Vlaanderen. Het Gegevensdelingsplatform MAGDA - ontwikkeld door Digitaal Vlaanderen - zorgt er voor dat gegevens uit authentieke bronnen op een veilige manier opgehaald kunnen worden. De MAGDA documentendienst garandeert dan weer een veilige aflevering van documenten in de e-Box Enterprise.

Wie niets wil missen, gebruikt de e-Box Enterprise!

De bedoeling is dat de e-Box Enterprise een echte administratieve draaischijf wordt voor overheden en ondernemingen. Almaar meer instanties maken de overstap naar de e-Box.

De Vlaamse Belastingdienst, de Nationale Bank van België en het Belgische statistiekbureau Statbel willen op termijn hun brieven via e-Box Enterprise verzenden. Vanaf juni zal de Vlaamse Belastingdienst de documenten voor de onroerende voorheffing al via e-Box versturen.