Gedaan met laden. U bevindt zich op: Cyber Response Team - Lokaal bestuur Onze oplossingen

Cyber Response Team - Lokaal bestuur

Digitale veiligheid is en blijft een belangrijk aandachtspunt voor steden en gemeenten. Ook de rapporten van Audit Vlaanderen illustreren de noodzaak van een digitale weerbaarheid, zowel proactief en reactief. Daarom engageert Digitaal Vlaanderen zich om lokale besturen met kennis en expertise te ondersteunen en te helpen bij digitale veiligheidsproblemen.

Het Cyber Response Team: Uw aanspreekpunt voor digitale bedreigingen

Met het Cyber Response Team krijgt elk lokaal bestuur nu één aanspreekpunt voor alle vragen en behoeften aan ondersteuning. Het Cyber Response Team is een kennisorganisatie die bestaat uit zeer ervaren professionals met uitgebreide expertise op het gebied van digitale beveiliging.

Ons ervaren team geeft proactief advies om u te helpen bij het opstellen van een bedrijfscontinuïteitsplan en biedt proactieve en reactieve ondersteuning in het geval van cyberincident.
JS

Johan Smekens

Chief Information Security Officer, Digitaal Vlaanderen

De taken van het Cyber Response Team

  • Stap 1
  • Stap 2
    • Uw diensten krijgen advies en begeleiding bij het Cyber Response Plan en het samenstellen van de informatie voor het CCB/CERT.
    • Lijst van te contacteren instanties doorgeven.
    • Contactlijsten opbouwen en delen.
    • Ondersteuning bij de coördinatie van activiteiten (dienstleveranciers helpen ter plaatse in het kader van raamcontracten).

Ondersteuning

Nieuws

Het Cyber Response Team: Uw digitale veiligheid en weerbaarheid verbeteren is onze doelstelling

Onze doelstelling is duidelijk: het bewustzijn over digitale veiligheid bij uw organisatie verhogen en de toekomstige bedreigingen vermijden. Uiteindelijk is het de verantwoordelijkheid van iedereen afzonderlijk binnen de eigen organisatie: directie, technisch team, … kortom, alle medewerkers. Het Cyber Response Team biedt mogelijke oplossingen en versterkt de weerbaarheid van uw lokaal bestuur voor digitale veiligheidsincidenten.

Neem contact met ons op

U hebt vragen over digitale veiligheid? U wilt werken aan een Cyber Response Plan? Andere vragen? Contacteer ons via cyberresponse@vlaanderen.be(opent in uw e-mail applicatie).

Voor meer informatie over de cyberveilige gemeente kan u terecht op de website van de VVSG(opent in nieuw venster) of V-ICT-OR(opent in nieuw venster).

Wil u op de hoogte blijven van het laatste nieuws over het Cyber Response Team? Schrijf dan hier in.

Onze nieuwsbrief bevat updates en specifiek nieuws over het Cyber Response Team. Zo houden we u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op vlak van Informatieveiligheid

Uitschrijven kunt u op elk moment.