Gedaan met laden. U bevindt zich op: Destination earth (DestinE) – a new Digital Twin of the Earth Remote sensing-projecten bij Digitaal Vlaanderen

Destination earth (DestinE) – a new Digital Twin of the Earth

Destination Earth (DestinE) is een initiatief van de Europese Commissie en heeft als doel de ontwikkeling van een digitale simulatie van de aarde aan de hand van Digital Twins. Deze zogenaamde digitale tweelingen zijn essentieel voor het voorspellen van de effecten en het opbouwen van veerkracht bij klimaatverandering.

DestinE is een vlaggenschipinitiatief van de Europese Commissie om een uiterst nauwkeurig digitaal model van de aarde op wereldschaal te ontwikkelen. Dit model zal de interactie tussen natuurverschijnselen en menselijke activiteiten monitoren, simuleren en voorspellen. Het zal bijdragen tot de verwezenlijking van de doelstellingen van de dubbele overgang, groen en digitaal, als onderdeel van de Green Deal(opent in nieuw venster) en de Digitale Strategie(opent in nieuw venster) van de Europese Commissie.

Het Europees Centrum voor weersvoorspellingen op middellange termijn (ECMWF), het Europees Ruimteagentschap (ESA) en de Europese Organisatie voor de exploitatie van meteorologische satellieten (EUMETSAT) zijn de drie organisaties die door de EU zijn belast met de verwezenlijking van deze nooit eerder geziene onderneming voor klimaat-, weer- en computerwetenschappen.

Meer info over DestinE : https://destination-earth.eu/(opent in nieuw venster)

Destination Coordination Group (DCG)

De DCG zal de samenwerking en synergieën op Europees, nationaal en regionaal niveau bevorderen en zorgen voor nauwe betrokkenheid van de lidstaten bij het gezamenlijk ontwerpen, plannen, volgen en ontwikkelen van het initiatief Destination Earth.

Vertegenwoordigers voor België in de DCG =

Jo Van Valckenborgh – Programmamanager EODaS, Afdeling Data-Oplossingen - Digitaal Vlaanderen

Piet Termonia - Koninklijk Meteorologisch Instituut van België