Gedaan met laden. U bevindt zich op: Generiek Informatieplatform Openbaar Domein (GIPOD) Onze oplossingen

Generiek Informatieplatform Openbaar Domein (GIPOD)

Het GIPOD maakt alle gegevens over geplande mobiliteitshinder op het openbaar domein publiek beschikbaar voor hergebruik.

Het Generiek Informatieplatform Openbaar Domein (GIPOD) brengt alle informatie over (grond)werken, evenementen en hinder op het openbaar domein zoveel mogelijk samen. Het platform zorgt ervoor dat er meer afstemming komt tussen nuts- en wegenwerken. Zo vermijden we werken op omleidingstrajecten en detecteren we conflicten tussen grondwerken, werken en evenementen. Dit moet leiden tot minder (mobiliteits)hinder op het openbaar domein.

Het GIPOD is in eerste instantie bedoeld voor kabel- en leidingbeheerders, openbaar-domeinbeheerders (steden, gemeenten en het Agentschap Wegen en Verkeer) en voor de vervoersmaatschappij De Lijn. Zij krijgen toegang tot de beveiligde GIPOD-omgeving. Deze omgeving bestaat uit een webtoepassing en webservices en laat toe om informatie over (grond)werken, evenementen en hinder in het GIPOD in te geven, te beheren en te bevragen.

Ook voor de coördinatie en planning van (grond)werken voor de aanleg van snelle telecommunicatienetwerken biedt het GIPOD de nodige informatie. (Europese richtlijn kostenreductie breedband(PDF bestand opent in nieuw venster)).

In de kijker: Het nieuwe GIPOD

Op 21 januari 2021 ging er een nieuwe versie van het platform de lucht in. Het werd volledig nieuw gebouwd met behulp van de allernieuwste technologie en in de loop van het jaar worden er ook enkele nieuwe functionaliteiten aan toegevoegd. Hier leest u er alles over.

Voor gebruikers

Nieuws