Onze webdiensten worden opgedeeld volgens de doelgroep en het soort service.

Enerzijds zijn er services die de GIS-kenner wil gebruiken. Dit zijn de geodiensten, die meestal gebaseerd zijn op de standaarden van het Open Geospatial Consortium en die met weinig moeite in vele gangbare GIS-toepassingen kunnen gebruikt worden. Deze staan onder “Ons GIS-aanbod”.

Anderzijds biedt Digitaal Vlaanderen ook voor ontwikkelaars een uitgebreid gamma aan services die door de klant in meestal speciaal daartoe geschreven toepassingen kunnen gebruikt worden. Deze webdiensten zijn gebaseerd op W3C standaarden zoals SOAP of zijn gebouwd volgens de REST principes en zijn al dan niet beveiligd. Deze kan je terugvinden onder “Ons API-aanbod”.

Gebruikersforum

Jouw meningen en ideeën worden gewaardeerd, zo ontwerpen en bouwen we samen nóg betere toepassingen. Laat dus van je horen.

Op het gebruikersforum Feedback Digitaal Vlaanderen ((opent in nieuw venster))gaat Digitaal Vlaanderen de dialoog aan met klanten en stakeholders. Zo willen we klanten interactief betrekken bij het aanbod en het gebruik van de geografische webdiensten.