Gedaan met laden. U bevindt zich op: Joost Schouppe, OpenStreetMap Belgium Luchtopnamen

Joost Schouppe, OpenStreetMap Belgium

We gebruiken de luchtfoto van Digitaal Vlaanderen. Zoiets hebben ze in de meeste landen niet. 10cm precisie, maximaal 1 jaar oud.

Joost Schouppe

Wat is OpenStreetMap Belgium?

“OSM.be maakt een kaart van de hele wereld met alles erop en eraan van vuilnisbakken tot bomen en huizen. Alles staat erop. We maken de kaart volgens het Wikipedia-principe. Iedereen werkt eraan mee. De massa controleert of alles klopt.”

Welke producten van Digitaal Vlaanderen gebruiken jullie?

“Standaard krijg je op onze site de keuze uit een aantal kaartlagen. We gebruiken vooral luchtfoto’s en de basiskaart Vlaanderen (GRB). De luchtfoto zoals die van Digitaal Vlaanderen is iets wat ze in de meeste landen niet hebben. 10cm precisie, maximaal 1 jaar oud. Toen er een complex werd heraangelegd heeft een vrijwilliger gewacht op een luchtfoto van Digitaal Vlaanderen. Om de bermlijnen te tekenen. Nu kan er heel correcte info worden doorgegeven via GPS. Als je cm nauwkeurige precisie wil, kies je het GRB.”

“We maken ook gebruik van het Centraal Referentieadressenbestand (CRAB). Al de adrespunten hevelen we over naar onze databank. Eén miljoen gebouwen hebben we al zelf ingetekend. We nemen de geometrie van het GRB mee. In de toekomst zullen we gebruikmaken van gebouwenregister. Dan zal het nog beter gaan. Al onze data zijn geïntegreerd met elkaar. “

“Wil je meer weten over OpenStreetMap in België ga dan naar www.openstreetmap.be(opent in nieuw venster) of stel je vraag via community@osm.be(opent in uw e-mail applicatie)