Gedaan met laden. U bevindt zich op: DCAT-AP Vlaanderen profiel en validator Open data

DCAT-AP Vlaanderen profiel en validator

Het Vlaams open data portaal bevat een groot aantal open datasets van de Vlaamse overheid en lokale besturen. Overheden in Vlaanderen kunnen gebruikmaken van een DCAT-AP Vlaanderen applicatieprofiel(opent in nieuw venster) en de validator(opent in nieuw venster) voor het toetsen van de kwaliteit van de metadata van open data.

DCAT-AP VL

In lijn met de DCAT-AP specificatie zoals ontwikkeld in opdracht van de Europese Commissie(opent in nieuw venster) heeft de Vlaamse overheid een DCAT-AP applicatieprofiel voor Vlaanderen (DCAT-AP VL) opgemaakt.

Publicatie van open data volgens het DCAT-AP Vlaanderen applicatieprofiel is van belang om het vlot uitwisselen van metadata tussen verschillende open data platformen te vergemakkelijken.

Op 13 juni 2019 keurde het stuurorgaan Vlaamse Informatie- en ICT-beleid het DCAT-AP Vlaanderen applicatieprofiel goed als Vlaamse OSLO standaard

Raadpleeg het DCAT-AP Vlaanderen applicatieprofiel(opent in nieuw venster)

Raadpleeg de handleiding voor het gebruik van DCAT-AP Vlaanderen(PDF bestand opent in nieuw venster) bij het publiceren van Vlaamse open data

Lees meer over datasets, standaarden en tools op data.vlaanderen.be(opent in nieuw venster)

Hoe DCAT-AP VL validator gebruiken?

In deze handleiding(PDF bestand opent in nieuw venster) vindt u concrete instructies hoe de DCAT-AP VL validator te gebruiken voor het toetsten van de kwaliteit van de metadata voor open data.