Het webplatform maakt het mogelijk om uw digitale dienstverlening uit te bouwen onder vlaanderen.be. Het biedt daarvoor de nodige functionaliteiten, maar u kunt er ook uw databronnen op aansluiten of een directe link maken naar uw overheidsloketten. Een belangrijk pluspunt is dat u daarbij een naadloze gebruikerservaring kunt creëren. In webplatform is daarvoor het <Webplatform Design System> ingebouwd. Door dat ook bij uw loketten en applicaties te gebruiken, ziet uw gebruiker niet meer dat er verschillende systemen een rol spelen.

Dankzij webplatform bedienen we de burgers in Vlaanderen beter door als één overheid te communiceren. We werken aan inhoudelijke consistentie en omarmen duidelijke en directe communicatie.

In de kijker: Erik Van Breugel over de samenwerking

“Door enkele fusies binnen het beleidsdomein Werk en Sociale Economie en door de staatshervorming groeide het departement van een entiteit met 75 à 80 medewerkers in 2013 naar meer dan 400 medewerkers vandaag.

Door deze groei was er geen overzicht meer te vinden op de verschillende sites. Een grondige herstructurering was dus broodnodig. Daarom spraken we het team van webplatform aan. En dat is de beste zaak die we ooit gedaan hebben.

Vandaag hebben we een overzichtelijke site met teksten die door copywriters klantvriendelijk en gebruiksvriendelijk zijn aangepast. Alle diensten zijn erin opgenomen, denk maar aan dienstencheques of aanmoedigingspremies.

Over webplatform zelf zijn we zeer tevreden. Wij kunnen ons bezighouden met de inhoud en de redactie, terwijl de mensen van webplatform zorgen voor de hosting, het onderhoud en de toegankelijkheid. Ook alles rond privacyverklaringen, GDPR en cookies kunnen we aan hen toevertrouwen. Webplatform neemt ons dus veel uit handen, zodat wij ons op onze kerntaak kunnen focussen. Bovendien zijn er wekelijks nieuwe releases en bijna altijd zit daar iets tussen dat nuttig is voor ons.”

Voor vragen over de getuigenis van Erik of over Webplatform in het algemeen kunt u mailen naar info.webplatform@vlaanderen.be(opent in uw e-mail applicatie).

Waarom aansluiten?

Wanneer u aansluit op webplatform, gebruikt u een platform dat is ontwikkeld door en voor de Vlaamse overheid. Bovendien help u zo mee om iets te doen aan de grote hoeveelheid afzonderlijke overheidssites. Tegelijk behoudt u natuurlijk wel de autonomie over uw content: u bent en blijft daar de eigenaar en beheerder van. Op die manier krijg u meer tijd om te focussen op kerntaken: een zinvol beleid uitstippelen en de burgers bedienen.

Webplatform biedt u:

  • Bouwblokken voor DIY
  • Voorschriften en richtlijnen
  • Functionele analyse
  • Workshops en begeleiding
  • Onderhoud
  • Ondersteuning op maat

We groeien verder

Uiteraard blijven we verder ontwikkelen. Het Webplatform Vlaanderen is dan ook geen statisch gegeven, maar een platform dat zich blijft verbeteren in permanente dialoog met zijn afnemers. Heeft uw dienst ondersteuning nodig? Dan bekijken we samen hoe het team van Digitaal Vlaanderen een oplossing kan bieden.