Gedaan met laden. U bevindt zich op: Doelgroepvermindering voor oudere niet-werkende werkzoekenden - Aanvraag

Doelgroepvermindering voor oudere niet-werkende werkzoekenden - Aanvraag

Werft u een niet-werkende werkzoekende van 58 jaar of ouder aan? Met deze doelgroepvermindering hoeft u onder bepaalde voorwaarden geen socialezekerheidsbijdragen te betalen voor die werknemer.

Overgangsmaatregel 1 juli 2024

De doelgroepvermindering voor oudere niet-werkende werkzoekenden (58+) wordt stopgezet (beslissing VR 9 februari 2024). Als de werknemer in dienst trad vóór 1 juli 2024 dan blijft u de vermindering voor de volledige duurtijd van 8 kwartalen behouden.

Aanvraag via multifunctionele aangifte

 • Stap 1

  Controleer of de oudere niet-werkende werkzoekende in aanmerking komt voor de doelgroepvermindering.

  U hebt de 58-plusser nog niet aangeworven

  Als u de 58-plusser nog niet hebt aangeworven, vraag hem dan naar zijn inschrijvingsbewijs bij VDAB. Dat vindt hij in de VDAB-tool ‘Mijn loopbaan(opent in nieuw venster)’ onder de rubriek ‘Nieuwste berichten’.

  U hebt de 58-plusser al aangeworven

  Als u de 58-plusser al hebt aangeworven, kijk dan in Ecaro, de onlinedienst van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ), of hij in aanmerking komt.

  Lees meer over Ecaro(opent in nieuw venster).

 • Stap 2

  U duidt de gevraagde vermindering aan met de verminderingscode 6321 op de tewerkstellingslijn in uw DmfA-aangifte aan de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid.

  Op de website van de sociale zekerheid vindt u meer informatie over de multifunctionele aangifte(opent in nieuw venster).

 • Stap 3

  De Rijksdienst voor Sociale Zekerheid laat u weten of hij de doelgroepvermindering toekent of weigert. In dat laatste geval krijgt u ook de reden van de weigering meegedeeld.


Doelgroepvermindering voor oudere niet-werkende werkzoekenden (58+)