Lezing: Wat eten we in 2050? Hoe zien onze Vlaamse klassiekers er dan uit?
- 7 november 2024
- 19.30 tot 21.30
De Helix
Routeplanner opent in nieuw venster
Hoogvorst 2, Geraardsbergen- 31 oktober 2024
Wat?
Het thema van de Week van de Smaak(opent in nieuw venster) dit jaar is halfhalf(opent in nieuw venster). Kort samengevat betekent dat; kies de helft van de week voor een plantaardige maaltijd. Zo eten we gezonder én krijgen we samen de milieu-impact van onze voedselconsumptie naar beneden. Maar wat eten we dan in de toekomst? En hoe zien de recepten van onze Vlaamse klassiekers eruit in pakweg 2050? Chef Maxime Willems van Foodlab Proef(opent in nieuw venster) houdt zich onder andere bezig met allerlei innovatieve producten en technologische ontwikkelingen rond voeding. Hij buigt zich over de vraag; “passen onze culinaire klassiekers nog in het toekomstbeeld met alle ecologische uitdagingen waar we voor staan?” Na de lezing kunnen deelnemers bovendien proeven van twee vers gemaakte hapjes die het verhaal ondersteunen.
Programma
19:30 - 19:45 | Inleiding door Enya Wynants, procesbegeleider duurzame voeding bij het Departement Omgeving |
19:45 - 20:30 | Lezing door chef Maxime Willems (Foodlab Proef) |
20:30 - 20:45 | Vraag en antwoord |
20:45 - 21:30 | Receptie met hapjes |
Voor wie?
Volwassenen
Inschrijven
Inschrijven kan tot donderdag 31 oktober 2024, 23 uur. Er kunnen maximum 100 personen deelnemen.
Prijs
Gratis
Locatie en bereikbaarheid
Geraardsbergen - De Helix
- Adres
De Helix
Hoogvorst 2
9500 Geraardsbergen
Routeplanneropent in nieuw venster