Gedaan met laden. U bevindt zich op: Lezing: Wat eten we in 2050? Hoe zien onze Vlaamse klassiekers er dan uit? De Helix, Duurzaam Educatiepunt

Lezing: Wat eten we in 2050? Hoe zien onze Vlaamse klassiekers er dan uit?

Infosessie
Datum
7 november 2024
Tijdstip
19.30 tot 21.30
Locatie

De Helix
Hoogvorst 2, Geraardsbergen

Routeplanner opent in nieuw venster
Inschrijven tot en met
31 oktober 2024

Wat?

Het thema van de Week van de Smaak(opent in nieuw venster) dit jaar is halfhalf(opent in nieuw venster). Kort samengevat betekent dat; kies de helft van de week voor een plantaardige maaltijd. Zo eten we gezonder én krijgen we samen de milieu-impact van onze voedselconsumptie naar beneden. Maar wat eten we dan in de toekomst? En hoe zien de recepten van onze Vlaamse klassiekers eruit in pakweg 2050? Chef Maxime Willems van Foodlab Proef(opent in nieuw venster) houdt zich onder andere bezig met allerlei innovatieve producten en technologische ontwikkelingen rond voeding. Hij buigt zich over de vraag; “passen onze culinaire klassiekers nog in het toekomstbeeld met alle ecologische uitdagingen waar we voor staan?” Na de lezing kunnen deelnemers bovendien proeven van twee vers gemaakte hapjes die het verhaal ondersteunen.

Programma

19:30 - 19:45Inleiding door Enya Wynants, procesbegeleider duurzame voeding bij het Departement Omgeving
19:45 - 20:30Lezing door chef Maxime Willems (Foodlab Proef)
20:30 - 20:45Vraag en antwoord
20:45 - 21:30Receptie met hapjes

Voor wie?

Volwassenen

Inschrijven

Inschrijven kan tot donderdag 31 oktober 2024, 23 uur. Er kunnen maximum 100 personen deelnemen.

Prijs

Gratis

Locatie en bereikbaarheid

Adres

De Helix

Hoogvorst 2

9500 Geraardsbergen

Routeplanneropent in nieuw venster
Duurzaamheid