Om huidige en toekomstige duurzaamheidsuitdagingen aan te pakken, hebben leerlingen nood aan specifieke kennis, vaardigheden en attitudes. Duurzaam onderwijs beperkt zich niet tot lesgeven OVER duurzaamheid, maar biedt ook veel ruimte aan lesgeven VOOR duurzaamheid.
Leerkrachten kunnen voor boeiend educatief aanbod terecht in onze eigen centra De Helix en De Vroente. Zij kunnen ook te rade gaan bij MOS - duurzame scholen, straffe scholen. MOS is een samenwerking tussen Duurzaam Educatiepunt, de Vlaamse provincies en de Vlaamse Gemeenschapscommissie.
Wij ontwikkelden daarnaast tal van materialen waarmee leerkrachten zelf aan de slag kunnen. Voor wie zich meer wil verdiepen in recente ontwikkelingen en bevindingen hebben we een aantal wetenschappelijk onderbouwde publicaties in petto. Met de projectoproep Natuur in je school stimuleren we scholen jaarlijks om hun speelplaats te vergroenen
- Voor MOS-scholen en niet-MOS-scholen
- Duurzaam Educatiepunt in Geraardsbergen
- Duurzaam Educatiepunt in Kalmthout
- Ga waar en wanneer je wil aan de slag met ons online aanbod.
- Verdiep je in onze wetenschappelijk onderbouwde publicaties.
- Dien je project voor 13 mei 2024 in.
In de kijker
- Breng het klimaatverhaal naar je eigen school(omgeving) en leg samen met de leerlingen de link tussen de klimaatverandering en thema’s zoals voeding…
- Wanneer en hoe treft klimaateducatie zijn doel en welke ingrediënten zijn daarvoor nodig? Hoe pak je klimaatlessen of -projecten (anders) aan? Haal…
- We willen allemaal ons leven doorbrengen waar we ons goed voelen. We willen er kunnen wonen en naar school gaan of werken. Maar we moeten er ons ook…
Op de kalender
Beleef, doe, ervaar en leer