Gedaan met laden. U bevindt zich op: Belevings- en vormingsdag rond natuurbeleving en toegankelijkheid Vormingen in De Vroente

Belevings- en vormingsdag rond natuurbeleving en toegankelijkheid

Studiedag

De Vroente, Duurzaam Educatiepunt – Kalmthout, Natuurpunt en De Ruigte slaan de handen in elkaar en bieden je een inspirerende dag en verschillende workshops aan.

Datum
5 november 2024
Tijdstip
8.00 tot 17.00
Locatie

Stedelijk Natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen
Driepikkelstraat 32, Gent

Routeplanner opent in nieuw venster
Inschrijven tot en met
15 oktober 2024

Wat?

  • Workshop 1 : Praktijkvoorbeelden

In het Stedelijk Natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen krijgen we een mooie mix van praktijkvoorbeelden van natuurbeleving voor mensen met een beperking. Je maakt kennis met een strandkar vol met activiteiten, je bezoekt een kijkvenster in de NME-zone met aanpassingen voor personen met een beperking. Tevens maak je kennis met een aangepaste fluisterboot.

  • Workshop 2 : Activerende werkvormen

In deze workshop belichten we een aantal doelgroepen en nemen verschillende Activerende werkvormen onder de loep. Onder het mom van “twee weten meer dan één…”, leggen we ieders expertise op tafel om verschillende werkvormen te moduleren tot bruikbare activiteiten voor bepaalde doelgroepen.

  • Workshop 3 : Als blinde of slechtziende de natuur beleven

Wil je ervaren hoe het is om als blinde of slechtziende de natuur te beleven? Onze medewerker laat je, vanuit zijn eigen ervaring als slechtziende, kennis maken met de mogelijkheden van het werken met opgezette dieren, zintuigen en kruiden. Hij neemt je daarna graag mee op pad met simulatiebrillen en witte stokken. Tijdens deze wandeling geeft hij je tips om blinden/slechtzienden te begeleiden en toont je allerlei hulpmiddelen.

  • Workshop 4 : Natuur voor personen met een mentale beperking

Een natuurexcursie op maat van begeleiders van personen met een licht tot matige mentale beperking. Zintuigprikkelend, spelend en lerend over – in – en met de natuur … met weetjes en enkele “hapjes”

We hebben ook een extra buitenkansje. Er is de mogelijkheid om tijdens de middagpauze een proefrit te maken met verschillende terreinrolstoelen.

Voor wie?

  •  studenten orthopedagogie/ergotherapie… ,
  • leerkrachten en begeleiders van mensen met een beperking
  • medewerkers van natuur-educatieve centra
  • natuurverenigingen …

Prijs

 Gratis

Partners

Locatie en bereikbaarheid

Adres

Stedelijk Natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen

Driepikkelstraat 32

9030 Gent

Routeplanneropent in nieuw venster
Evenement georganiseerd door De Vroente, Duurzaam Educatiepunt
Andere