Energieovernamedocument

U geeft een verhuis best door via het energieovernamedocument. Er bestaat een

Eventueel kunt u uw verhuis ook telefonisch doorgeven aan uw leverancier.

U kunt het energieovernamedocument gebruiken bij een verhuis, verkoop of verhuur van een woning of na een echtscheiding of overlijden. Met het document legt u de elektriciteits- en/of aardgasmeterstanden definitief vast. U kunt er geen energiecontract van iemand anders mee overnemen.

Bij een verhuis neemt u uw energiecontract mee naar uw nieuwe adres. Alle leveranciers moeten dat formulier aanvaarden. Hou het originele document bij en stuur een kopie naar uw leverancier ((opent in nieuw venster)).

Als u verhuist, moet u zowel voor het oude als het nieuwe adres een energieovername invullen. Zowel voor het oude als voor het nieuwe adres moeten er 2 exemplaren opgemaakt worden: één voor de vertrekkende klant en één voor de overnemer. De gegevens van beide partijen moeten in alle documenten vermeld staan en beide partijen moeten het volledig ingevulde document ondertekenen. Elke partij maakt daarna de gegevens over aan zijn eigen energieleverancier. Heeft u nog geen leverancier? Dan moet u eerst een contract aangaan, de V-test helpt u de meest geschikte leverancier te kiezen.

Het ondertekende document heeft juridische waarde. Als er later discussie over de meterstanden ontstaat, kan de leverancier dit document opvragen als bewijs van de overeengekomen meterstanden.

Verhuisinformatie op maat

De VREG ontwikkelde speciaal voor verhuizers een online tool die informatie geeft voor uw specifieke situatie ((opent in nieuw venster)). Na het doorlopen van een aantal korte vragen krijgt u verhuisinformatie op maat over het aangaan of meenemen van uw energiecontract. U krijgt ook meteen de nodige formulieren om uw verhuis te melden aan uw energieleverancier.

Veelgestelde vragen