Gedaan met laden. U bevindt zich op: Erkennen van verworven competenties

Erkennen van verworven competenties

Heb je al heel wat ervaring opgedaan via je werk, je vrije tijd of de cursussen die je volgde?  

Wil je die ervaring gebruiken om op een korte en efficiënte manier een bewijs te krijgen van wat je al kent en kunt of om een verkorte opleiding te volgen?  

Dat kan via EVC. 

EVC staat voor ‘erkennen van verworven competenties’. Dat wil zeggen dat je een erkenning krijgt van de competenties die je al beheerst door je ervaring. Competenties bestaan uit vaardigheden en kennis. Concreet is dat wat je al kent en kunt.

Door je ervaring te laten erkennen, kun je je eigen droom waarmaken, werk vinden, veranderen van job, verder studeren, je persoonlijk ontplooien …

Je kunt EVC gebruiken om ervaring voor een beroep te laten erkennen in een EVC-testcentrum door tests af te leggen. Je kunt je ervaring ook gebruiken om een vrijstelling voor een opleiding te behalen. Als je vrijstellingen behaalt, leer je daarna enkel nog wat je nodig hebt in een verkorte opleiding.

Daarnaast kan je nog beroep doen op één van de andere EVC mogelijkheden.

Ervaring voor een beroep aantonen in een EVC-testcentrum

Je kunt bij een EVC-testcentrum terecht om ervaring aan te tonen voor een aantal beroepen.

Ervaring gebruiken om een vrijstelling te behalen voor een opleiding

Je kunt je ervaring gebruiken om een vrijstelling voor een opleiding te behalen. Als je vrijstellingen behaalt, leer je daarna enkel nog wat je nodig hebt in een verkorte opleiding.

Andere EVC-mogelijkheden

Naast ervaring aantonen voor een beroep en gebruikmaken van vrijstellingen bestaan er nog andere mogelijkheden om je ervaring te laten erkennen.

Informatie voor EVC-testcentra

Op onze pagina’s voor EVC-testcentra vind je wat je zoekt.

Informatie voor toeleiders naar EVC

Op onze pagina’s voor toeleiders vind je wat je zoekt.