Gedaan met laden. U bevindt zich op: EVC-traject voor beroepskwalificatie reachtruckchauffeur

EVC-traject voor beroepskwalificatie reachtruckchauffeur

Inhoud beroep

De reachtruckchauffeur voert laad- en loswerkzaamheden en opslag- en bevoorradingswerkzaamheden uit met een reachtruck volgens een specifieke opdracht en (ont)stapelt goederen op diverse hoogten.

De reachtruckchauffeur

  • transporteert en verplaatst goederen naar diverse locaties, waarna hij de reachtruck parkeert.
  • houdt zich aan de kwaliteitsprocedures en veiligheidsvoorschriften, werkt binnen een strikt tijdsschema en volgens aangepaste en flexibele werktijden.
  • voert zijn beroep uit in diverse logistieke omgevingen zoals opslagplaatsen, logistieke platformen, magazijnen, vrachtzones, goederstations, fabrieken … en dat in een mogelijke lawaaierige omgeving of een vries-of koelzone. Om dit beroep uit te oefenen moet je voldoen aan de wettelijke voorwaarden.

Info EVC-traject

In de EVC-standaard reachtruckchauffeur(PDF bestand opent in nieuw venster) vind je gedetailleerde info over het EVC-traject.

Als je bij een EVC-testcentrum je ervaring als reachtruckchauffeur wil aantonen, doe je dat aan de hand van een praktijkproef en een schriftelijke kennistest.

De instructietaal bij de proeven is het Nederlands. Je hebt dus minstens een basiskennis van het Nederlands nodig om de proeven af te leggen.

Je moet:

  • de reachtruck controleren
  • rijden en manoeuvreren met de reachtruck
  • palletten stapelen en ontstapelen.