Gedaan met laden. U bevindt zich op: EVC-traject voor beroepskwalificatie medewerker fastfood

EVC-traject voor beroepskwalificatie medewerker fastfood

Inhoud beroep

De medewerker fastfood bereidt eenvoudige koude en warme gerechten of stelt ze samen.

De medewerker fastfood

  • staat in voor de verkoop, de afhandeling van betalingen, de ontvangst, de bediening van de gast of de bezorging van de producten.
  • biedt een snelle, correcte en kwaliteitsvolle service aan.
  • voert routinematige handelingen uit waarbij instructies, technische fiches en dienst- en tijdsschema’s strikt worden nageleefd binnen een hiërarchisch team.
  • verpakt, etiketteert en bergt producten op.
  • maakt de zaal, het buffet of de toonbank klaar.
  • ruimt af en maakt het materiaal en de ruimtes schoon.

De medewerker fastfood wordt zowel in de zaal als in de keuken van horecabedrijven tewerkgesteld. Alle werkzaamheden gebeuren volgens de regels van hygiëne en voedselveiligheid. De uitoefening van het beroep vereist de nodige flexibiliteit o.a. wisselende werkuren, piekmomenten …

Info EVC-traject

In de EVC-standaard medewerker fastfood(PDF bestand opent in nieuw venster) vind je gedetailleerde info over het EVC-traject.

Als je bij een EVC-testcentrum je ervaring als medewerker fastfood wil aantonen, doe je dat aan de hand van een praktijkproef en een schriftelijke kennistest met meerkeuzevragen.

De instructietaal bij de proeven is het Nederlands. Je hebt dus minstens een basiskennis van het Nederlands nodig om de proeven af te leggen.

Je moet:

  • de keuken en de zaal klaarmaken
  • minimum 4 eenvoudige koude en warme gerechten bereiden
  • de etenswaren klaarzetten
  • gasten ontvangen en bedienen
  • opruimen en schoonmaken van de keuken en de zaal
  • omgaan met een klacht van een gast
  • omgaan met een probleem van een bereiding van een gerecht.

Meer info

Lees deze pagina in: