Gedaan met laden. U bevindt zich op: (Niet) slagen na een traject bij een erkend EVC-testcentrum

(Niet) slagen na een traject bij een erkend EVC-testcentrum

Ik combineerde mijn EVC-traject met een job. Dankzij de hulp van mijn mentor heb ik het traject succesvol afgerond. Ik ben haar daar heel dankbaar voor!
LFG

Laura Florinela Grigore

Kinderbegeleider baby's en peuters

Wat als ik slaag?

Een succesvol afgerond traject levert één van deze drie kwalificatiebewijzen op:

  • bewijs van beroepskwalificatie: je hebt de hele beroepskwalificatie behaald
  • bewijs van competenties: je hebt een aantal (losse) competenties uit de beroepskwalificatie behaald
  • bewijs van deelkwalificatie: je hebt een (samenhangend) deel van de beroepskwalificatie behaald.

Bij sommige beroepskwalificaties kun je na het behalen van de beroepskwalificatie een module aanvullende algemene vorming (AAV) volgen aan een centrum voor volwassenenonderwijs. Zo kun je een diploma secundair onderwijs behalen. Neem met het centrum voor volwassenenonderwijs contact op voor meer info. Bij de informatie over de beroepen vind je bij het VKS-niveau over welke beroepen het gaat.

Er bestaan geen algemene regels over waar je nadien wel of niet tewerkgesteld kunt worden. Dat hangt van de eisen af die de werkgever stelt. Sommige werkgevers vragen een kwalificatiebewijs, andere niet. Ook in dat laatste geval is het ongetwijfeld een troef om een kwalificatiebewijs te kunnen voorleggen. Meer informatie vind je bij de informatie over beroepen of op Onderwijskiezer(opent in nieuw venster). Ook het EVC-testcentrum(opent in nieuw venster) kan je verder helpen.

Wat als ik niet slaag?

Er bestaan geen algemene regels voor wat je kan doen als je niet slaagt. Je vraagt het EVC-testcentrum waar je niet slaagde best om advies. Je kan kiezen om het EVC-traject opnieuw af te leggen of je kunt een vrijstelling aanvragen om een verkorte opleiding te volgen.