Gedaan met laden. U bevindt zich op: Datasets en services visualiseren op Geopunt-Kaart Aan de slag

Datasets en services visualiseren op Geopunt-Kaart

Met de functionaliteiten ‘Toon op kaart’ en ‘Voeg toe aan kaart’ is het mogelijk een dataset of dataservice vanuit de catalogus te visualiseren op Geopunt-Kaart. 

Het gedrag is anders als het gaat om een dataset of een dataservice. Welk gedrag u kunt verwachten voor beide acties leest u hieronder.

Toon op kaart

Dataset

Als u op ‘Toon op kaart’ klikt op de detailpagina van een dataset, zal Geopunt-Kaart openen in een nieuw tabblad. De dataset wordt op kaart gevisualiseerd.

Dataservice

Als u op ‘Toon op kaart’ klikt op de detailpagina van een dataservice, zal Geopunt-Kaart openen in een nieuw tabblad. U krijgt de mogelijkheid om één of meerdere lagen uit de service te selecteren via de functionaliteit ‘kaart toevoegen via service’. Meer info over het gebruik van deze functionaliteit, vindt u op deze pagina.

Voeg toe aan kaart

Voor het gebruik van deze functionaliteit, moet u zelf al Geopunt-Kaart geopend hebben. Dit kan een kaart zijn waarbij reeds lagen en locaties zijn geselecteerd zodat u vanuit de catalogus nog kaartlagen kan toevoegen.

Dataset

Als u de URL van ‘voeg toe aan kaart’ kopieert, kunt u deze plakken in de invulbalk van ‘kaart toevoegen via service’. Bij het inladen van de service, zullen dan niet alleen de kaartlagen van de service opgelijst worden, maar zal ook de desbetreffende dataset al geselecteerd zijn. U heeft dan de keuze om nog meer lagen uit de service te selecteren alvorens deze toe te voegen aan uw kaart. Meer info over het gebruik van deze functionaliteit, vindt u op deze pagina.

Dataservice

Als u de URL van ‘voeg toe aan kaart’ kopieert, kunt u deze plakken in de invulbalk van ‘kaart toevoegen via service’. Bij het inladen van de service, zullen dan alle kaartlagen van de service opgelijst worden. U heeft dan de keuze om één of meerdere lagen uit de service te selecteren en deze toe te voegen aan uw kaart. Meer info over het gebruik van deze functionaliteit, vindt u op deze pagina.