Gedaan met laden. U bevindt zich op: Controle op de voedselkwaliteit

Controle op de voedselkwaliteit

Als consument hebt u recht op kwaliteitsvol en veilig voedsel op uw bord. Het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) voert controles uit op het terrein op grondstoffen en levensmiddelen die wij dagelijks verbruiken.

Elke horecazaak, grootkeuken, slagerij, bakkerij of detailhandel moet bekend zijn bij het FAVV en moet een toelating hebben van het FAVV. Die toelating moet u op een goed zichtbare en toegankelijke plaats kunnen terugvinden (bijvoorbeeld aan het raam of op de deur). Op de website van het FAVV (opent in nieuw venster)kunt u ook via de databank FOODWEB controleren of de zaak in kwestie een toelating heeft.

Op FOODWEB (opent in nieuw venster)vindt u ook terug of een bepaalde horecazaak, grootkeuken, slagerij, bakkerij of detailhandel een smiley heeft. Elke zaak is verplicht de voedselveiligheid te laten controleren. Als de controle positief was, dan krijgt de zaak een smiley. De smiley is een zelfklevende sticker die aangeeft dat de zaak een geloofwaardig systeem van hygiëne toepast.

Loopt het toch fout met de voedselveiligheid, dan kunt u steeds een klacht indienen via het Meldpunt(opent in nieuw venster) van het Voedselagentschap.