Gedaan met laden. U bevindt zich op: Een verslaving aanpakken

Een verslaving aanpakken

Druglijn

Op De Druglijn(opent in nieuw venster) kunt u terecht met vragen of problemen rond alcohol, medicatie, of drugs, volledig anoniem en vertrouwelijk. Ook vragen en problemen over onderwerpen als gokken, roken of andere verslavingen kunnen aan bod komen. Een team van beantwoorders zit klaar voor een persoonlijk gesprek. Zij luisteren naar uw verhaal en kunnen concrete informatie en/of een eerste advies geven. Ze weten ook waar u terecht kunt voor drughulp of -preventie.

De Druglijn is telefonisch bereikbaar via het nummer 078 15 10 20 van maandag tot en met vrijdag van 10 tot 20 uur. Chatten kan van maandag tot en met vrijdag tussen 12 en 18 uur. Op de site van De Druglijn vindt u ook een zelftest rond kennis en gebruik van alcohol en andere drugs(opent in nieuw venster).

De Druglijn is een initiatief van het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD).

Professionele begeleiding

Als u nood hebt aan professionele begeleiding om van uw verslaving af te raken kunt u ook terecht bij een Centrum voor Algemeen Welzijnswerk (CAW). Wilt u geholpen worden in een gespecialiseerd centrum of hebt u nood aan een tijdelijke opname, dan kan het CAW u meer info geven over de mogelijkheden en u ondersteunen bij het maken van keuzes en het zetten van die eerste stap.