Gedaan met laden. U bevindt zich op: 3 tips voor een zorgeloze vakantie Nieuwsberichten voor leidinggevenden

3 tips voor een zorgeloze vakantie

Nieuwsbericht
22 maart 2024

Is zorgeloos op vakantie gaan voor jou als leidinggevende ook een uitdaging? Tijd nemen voor ontspanning is niet alleen essentieel om een goede balans te vinden tussen je werk en je privéleven. Het is ook belangrijk voor je welzijn en prestaties. Wanneer je afstand neemt van het werk, zorgt dat vaak voor nieuwe en verfrissende inzichten. Hieronder vind je 3 tips voor een zorgeloze vakantie en een extraatje om nadien ontspannen terug aan de slag te gaan. 

 • Stap 1

  Communiceer je afwezigheid

  Laat je team en andere collega’s waarmee je vaak samenwerkt ruim van tevoren weten wanneer je met vakantie gaat en hoelang je vakantie duurt. Zo kunnen zij daar rekening mee houden in hun eigen planning. Zorg dat je vakantie ook in je Outlook-agenda staat.

 • Stap 2

  Delegeer je Vlimpers-werklijst naar een vervanger

  Ben je langer dan 3 dagen afwezig? Delegeer dan je Vlimpers-werklijst naar een vervanger. Die kan in jouw plaats dagelijks de afwezigheidsaanvragen goedkeuren. Dit heeft rechtstreeks impact op de verloning en maaltijdcheques van je teamleden.

  Meer informatie en instructies lees je op de webpagina ‘Selfservice manager’.

 • Stap 3

  Geef taken en verantwoordelijkheden door aan je teamleden

  Ga je voor een langere periode met vakantie? Verdeel dan je taken onder je teamleden en zorg dat ze over de nodige informatie beschikken om die taken goed uit te voeren. Zo zorg je voor continuïteit in de dienstverlening.

  Laat je teamleden ook weten dat je vertrouwen hebt in hun capaciteiten. Geef hen de ruimte om tijdens je afwezigheid beslissingen te nemen en problemen op te lossen.

Heb je genoten van een zorgeloze vakantie? Dan kun je ontspannen terug aan de slag gaan! Plan bij je terugkomst een overgangsperiode in zonder veel overlegmomenten. Werk rustig je e-mails bij en praat bij met je collega’s. Zo kan je geleidelijk aan weer in het werkritme komen.