Gedaan met laden. U bevindt zich op: Nieuwe aanvraagprocedure deeltijdse prestaties omwille van handicap of chronische ziekte Nieuwsberichten voor leidinggevenden

Nieuwe aanvraagprocedure deeltijdse prestaties omwille van handicap of chronische ziekte

Nieuwsbericht
29 maart 2024

Een statutair personeelslid dat niet langer voltijds kan werken, zal de aanvraag voor deeltijdse prestaties wegens handicap of chronische ziekte vanaf 1 april 2024 via de Vlimpers-selfservice doen.

Nadat het personeelslid met jou als leidinggevende en met de HR-verantwoordelijke heeft overlegd, vraagt die via de Vlimpers-selfservice het verlofstelsel aan. Het DCPA (Dienstencentrum Personeelsadministratie) verwerkt de aanvragen. Daarna komt de aanvraag in jouw werklijst voor behandeling, waarna jij als leidinggevende (of gemachtigde) het verlof goedkeurt.

De dienst Diversiteitsbeleid staat nog steeds in voor de controle van de benodigde erkenningsattesten. Het personeelslid bezorgt deze attesten zelf aan de dienst Diversiteitsbeleid via het Vlimpers-contactformulier. De dienst Diversiteitsbeleid verankert dit verlofstelsel in een attest of addendum bij een integratieprotocol.

Meer informatie over dit verlofstelsel kan je terugvinden op de webpagina “deeltijdse prestaties omwille van handicap of chronische ziekte”.