Gedaan met laden. U bevindt zich op: Denkwerk: de arbeidsmarkt tijdens en na corona Agenda Kennisplatform

Denkwerk: de arbeidsmarkt tijdens en na corona

Infosessie
Afgelopen

Het Departement Werk en Sociale Economie organiseert op woensdag 16 november van 9.30 tot 11.30 uur een Denkwerksessie. Denkwerk staat deze keer in het teken van de impact die het coronavirus had en heeft op de arbeidsmarktbewegingen.

Programma

In een eerste deel brengen experten prof. dr. Ludo Struyven en dr. Tim Goesaert (HIVA, KU Leuven) de dynamiek van ondernemingen en werknemers tijdens de coronacrisis in beeld, op basis van inzichten van de Dynam-Reg databank. Aan de hand van die gegevens worden de aanwervingen en de uitstroom van werknemers gemonitord. Ook het gebruik van steunmaatregelen, zoals tijdelijke werkloosheid, komt aan bod, net als de verschillen tussen ondernemingen en sectoren. Tot slot gaan de onderzoekers in op het (aanvankelijke) herstel van de arbeidsmarkt, zoals transities tussen jobs.

In een tweede deel reflecteert prof. dr. Ans De Vos (Antwerp Management School en Universiteit Antwerpen) vanuit HR-perspectief op het herstel en de terugval van transities. Ze bekijkt hoe bedrijven reageren en anticiperen op de krapte op de arbeidsmarkt, en wat de rol van jobmobiliteit daarbij is.

Iedereen die zich inschrijft om het webinar digitaal bij te wonen, ontvangt automatisch ook de opname. Kunt u er niet bij zijn, maar wenst u later de opname te ontvangen? Laat het weten via dit formulier(opent in nieuw venster).

Datum
16 november 2022
Tijdstip
09:30 tot 11:30
Locatie

Online

Inschrijven tot en met
10 november 2022
Dit evenement is afgelopen.

Meer info over Denkwerk

Denkwerk is een initiatief van het Departement Werk en Sociale Economie. We laten experten aan het woord over actuele, beleidsrelevante thema’s die aansluiten bij de kennisagenda van het Departement Werk en Sociale Economie.

Partners

Evenement georganiseerd door Departement Werk en Sociale Economie
Andere