Gedaan met laden. U bevindt zich op: Denkwerk: Technologie en de toekomst van werk Agenda Kennisplatform

Denkwerk: Technologie en de toekomst van werk

Infosessie

Er is veel te doen rond de mogelijke impact van artificial intelligence (AI) en technologie op werk. In deze Denkwerk blikt prof. dr. Nicky Dries (KU Leuven en BI Norwegian Business School) vooruit. Hoe zal de toekomst van werk eruitzien? Gaan robots en AI onze jobs overnemen, zoals sommigen denken? Of volgt er een meer optimistisch scenario, waarbij nieuwe technologieën zoals cobots ons niet vervangen, maar juist helpen om productiever en efficiënter te werken? Of komt het allemaal zo ver niet, en zal de toekomst sterk op het heden lijken?

Datum
17 oktober 2023
Tijdstip
14:00 tot 16:00
Locatie

Ellipsgebouw
Koning Albert II-laan 35, Brussel

Routeplanner (opent in nieuw venster)

Online

Inschrijven tot en met
11 oktober 2023

Over de spreker

Nicky Dries is Hoogleraar Organisatiegedrag aan de KU Leuven en aan BI Norwegian Business School in Oslo. In Leuven runt zij het Future of Work Lab binnen de Faculteit Economie dat onderzoek doet naar maatschappijbeelden voor de toekomst. De missie van het Lab is het her-politiseren van de toekomst van werk en het stimuleren van democratisch debat.

Wat kan u verwachten?

De agenda ziet er als volgt uit:

  • 14-14.05 uur: Verwelkoming door Steven De Bock (coördinator onderzoek en evaluatie, Departement Werk en Sociale Economie)
  • 14.05-14.15 uur: Inleiding door Bruno Tindemans (Chief Foresight Officer, Departement Werk en Sociale Economie)
  • 14.15-16 uur: Presentatie door prof. dr. Nicky Dries en vraag & antwoord
  • 16-17 uur: Netwerkreceptie (voor de fysieke deelnemers)

Hoe kan u deelnemen?

Denkwerk vindt deze keer zowel online via Teams als fysiek plaats, op dinsdag 17 oktober 2023 van 14 tot 16 uur.

U bent van harte welkom in het auditorium van het Ellipsgebouw(opent in nieuw venster) (Koning Albert-II laan 35, 1030 Brussel), gelegen op wandelafstand van het treinstation Brussel-Noord. Het auditorium is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Na de presentatie nodigen we u uit op een netwerkreceptie in de eventroom. Schrijf u in om Denkwerk fysiek bij te wonen(opent in nieuw venster).

Online deelnemen kan via Teams. Om de interactie en netwerkgelegenheid te bevorderen, moedigen we aan om zoveel mogelijk fysiek deel te nemen. . Online deelnemers zullen enkel schriftelijk vragen kunnen stellen. De host bekijkt tijdens de Denkwerksessie welke vragen aan prof. dr. Nicky Dries gesteld kunnen worden. Schrijf u in om Denkwerk online te volgen(opent in nieuw venster).

Inschrijven kan tot en met 11 oktober. Deelname is gratis.

Denkwerk is een initiatief van het Departement Werk en Sociale Economie. We laten experten aan het woord over actuele, beleidsrelevante thema’s die aansluiten bij de kennisagenda van het Departement Werk en Sociale Economie.

Locatie en bereikbaarheid

Adres

Ellipsgebouw

Koning Albert II-laan 35

1030 Brussel

Routeplanner(opent in nieuw venster)
Omschrijving

Auditorium

Evenement georganiseerd door Departement Werk en Sociale Economie
Beleid en regelgeving