Over deze sessie

© DWSE

Welke impact zal de transitie naar een circulaire economie hebben op de arbeidsmarkt? Wat is de rol van opleiding in het licht van de klimaattransitie? En hoe kan het beleid interveniëren?

Op die vragen gingen Prof. dr. Tom Kuppens en dr. Kris Bachus dieper in. Tom Kuppens is verbonden aan de UHasselt, CMK (Centre for Environmental Sciences) en de VUB, MILO (Multidisciplinair Instituut Lerarenopleiding) en specialiseert zich onder meer in de integratie van duurzaamheid in economische opleidingen. Kris Bachus is verbonden aan de KU Leuven (HIVA), als onderzoekersleider klimaat en duurzame ontwikkeling.

Wat is Denkwerk?

Het Departement Werk en Sociale Economie organiseert een reeks webinars, onder de naam ‘Denkwerk’. We laten experten aan het woord over actuele, beleidsrelevante thema’s die aansluiten bij de kennisagenda ((opent in nieuw venster)) van het Departement Werk en Sociale Economie. De kennisagenda vormt het onderzoeksprogramma op lange termijn. Zo kunnen we het arbeidsmarktbeleid nog beter onderbouwen met data en wetenschappelijke inzichten.