Gedaan met laden. U bevindt zich op: VIONA-webinar: de impact van het Vlaams Klimaatadaptatieplan op de arbeidsmarkt Departement Werk en Sociale Economie

VIONA-webinar: de impact van het Vlaams Klimaatadaptatieplan op de arbeidsmarkt

Infosessie
Afgelopen

Op dinsdag 11 juni ontdekte u de impact van het Vlaams klimaatadaptatieplan op de arbeidsmarkt tijdens het VIONA-webinar.

Datum
11 juni 2024
Tijdstip
10:00 tot 12:00
Locatie

Online

Inschrijven tot en met
10 juni 2024
Dit evenement is afgelopen.

Het Vlaams Klimaatadaptatieplan (VKAP) moet Vlaanderen verder voorbereiden op de effecten van de klimaatverandering op korte termijn (tegen 2030) en op langere termijn (tegen 2050). Het belooft een diepgaande invloed te hebben op verschillende sectoren en de arbeidsmarkt in Vlaanderen. In het kader van het VIONA-onderzoeksprogramma werd een human capital roadmap voor het Vlaams Klimaatadaptatieplan onderzocht. In dit webinar stelden AMS-onderzoekers Engelina Chaillet, Kateryna Podkalenko en Kirsten Vanderplanken de bevindingen van hun onderzoek voor, opgedeeld in drie cruciale domeinen: werkgelegenheid, competenties en arbeidskwaliteit.

De impact van klimaatadaptatie op de kwaliteit van arbeid is vaak onderbelicht en zelfs ongekend. Het klimaatadaptatieplan biedt kansen maar brengt ook nieuwe uitdagingen met zich mee. Met de juiste aanpak kan klimaatadaptatie zorgen voor een verbetering van kwaliteit van werk, zowel mentaal als fysiek.

In samenwerking met

Antwerp Management School

Evenement georganiseerd door Departement Werk en Sociale Economie
Beleid en regelgeving