Gedaan met laden. U bevindt zich op: Hernieuwbare EnergieAtlas Klimaatmitigatie

Hernieuwbare EnergieAtlas

Gemeenten kunnen een belangrijke rol spelen om de marktintroductie van hernieuwbare energie (HE) te versnellen en van onder uit bijdragen tot de realisatie van de Vlaamse klimaatdoelstellingen. Om gemeenten te ondersteunen liet het Departement LNE een ‘Hernieuwbare EnergieAtlas’ ontwikkelen. 

Wat

De Hernieuwbare EnergieAtlas geeft een inschatting van het hernieuwbare energiepotentieel tot op het grondgebied van een gemeente. Dankzij deze atlas kunnen steden en gemeenten hun lokale doelstellingen beter definiëren. Deze atlas kan ook helpen om de doelstellingen van het Burgemeestersconvenant te bereiken.

De Hernieuwbare EnergieAtlas biedt gedetailleerde kaarten van de hernieuwbare energieproductie in 2015, én van het bijkomend potentieel. De belangrijkste kaarten uit de studie en de totalen per gemeente worden getoond en verdeeld via de kaarten van Geopunt.

Lees het eindrapport(PDF bestand opent in nieuw venster) en bekijk de cijfers per gemeente(Excel bestand opent in nieuw venster) van de Hernieuwbare EnergieAtlas. U kunt ook enkele kaarten in ZIP-bestand(opent in nieuw venster) downloaden.

Raadpleeg de atlas

De Hernieuwbare EnergieAtlas is raadpleegbaar via Geopunt.be(opent in nieuw venster).

  • Druk op de knop ‘Lagen’ rechts onderaan de kaart.
  • Druk op de knop ‘Lagen toevoegen’.
  • Kies voor ‘Energie’
  • Je komt uit op de ‘Hernieuwbare EnergieAtlas Vlaanderen’