Gedaan met laden. U bevindt zich op: Digitale aanvraag huursubsidie vanaf nu mogelijk Nieuwsberichten van lokaal woonbeleid

Digitale aanvraag huursubsidie vanaf nu mogelijk

Nieuwsbericht
1 maart 2024

Wie een bescheiden inkomen heeft en verhuist naar een nieuwe huurwoning, komt mogelijk in aanmerking voor een huursubsidie. Nu kan een kandidaat de huursubsidie ook digitaal aanvragen.

Digitaal aanvragen nu mogelijk

Vanaf nu kunnen kandidaten de huursubsidie digitaal aanvragen. De kandidaat moet eerst inloggen met eID of itsme waarna hij/zij in het Formulierenloket van Wonen in Vlaanderen komt. Daar kan de kandidaat de aanvraag starten, de nodige documenten opladen en indienen. Wonen in Vlaanderen informeert de kandidaat over haar beslissing via brief.

De termijn voor de aanvraag verandert niet: de kandidaat heeft tot maximaal 9 maanden na de startdatum van het nieuwe huurcontract tijd om de huursubsidie aan te vragen.

Aanvraag op papier blijft bestaan

De huidige werkwijze blijft ook bestaan. Het Formulierenloket vervangt deze niet. Kandidaat-huurders kunnen nog altijd het aanvraagformulier online downloaden, invullen en opsturen naar Wonen in Vlaanderen. Het aanvraagformulier zelf is wel aangepast in Heerlijk Heldere-taal om het laagdrempeliger te maken.

Acties om opname huurpremie en huursubsidie te verbeteren

Deze aangepaste aanvraagformulieren en digitalisering kaderen binnen onze acties om de opname van de huursubsidie te verbeteren. In januari gebeurde dit al voor de huurpremie. Lees meer in het nieuwsbericht van 23 januari 2024.

Meer informatie?

U vindt alle informatie op de webpagina’s over de huursubsidie. Met vragen kunt u terecht op huursubsidie.wonen@vlaanderen.be(opent in uw e-mail applicatie)