Gedaan met laden. U bevindt zich op: KBO-gegevens nu met verschillende taalcodes MAGDA

KBO-gegevens nu met verschillende taalcodes

Nieuwsbericht
23 januari 2024

De Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) is een databank met gegevens van ondernemingen en vestigingseenheden in heel België. Sommige gegevens van de ondernemingen kunnen in verschillende talen opgevraagd worden. Bij een opvraging van KBO-gegevens volstaat het dan om de gewenste taalcode mee te geven.

Taalcode

Tot voor kort gaf MAGDA standaard enkel de taalcode voor het Nederlands mee. Gebruikers meldden echter dat dit soms vervelende effecten had. Zo werd het adres van sommige ondernemingen in Wallonië afgeleverd met een Nederlandstalige gemeentenaam (bv. Perwijs voor Perwez) maar werd de straatnaam enkel in het Frans weergegeven omdat die laatste niet met een Nederlandse vertaling werd ingevoerd.

Ondersteuning in 4 talen

Vanaf nu ondersteunt GeefOnderneming 4 verschillende talen: Nederlands, Frans, Duits en Engels. Wenst u bijvoorbeeld voor ondernemingen met een adres in Wallonië dit adres volledig in het Frans (bv. Perwez in plaats van Perwijs), dan geeft u in de vraag de taalcode ‘fr’ mee.

Deze aanpassing heeft geen impact op bestaande integraties.

U vindt de handleiding van GeefOnderneming in de MAGDA Gebruikersomgeving. In dit geval moest enkel de vraag-XSD aangepast: